Perzische eieren kan je met verse tomaten of tomatenblokjes in blik maken. Als je wat meer tijd hebt is het heel lekker met verse tomaten. Toch kan je het ook prima met tomatenblokjes in blik maken en dan ben je natuurlijk veel sneller klaar. Kies dan wel tomatenblokjes in blik met zo min mogelijk koolhydraten, het kan namelijk nog al verschillen. Hier kan je mijn review van tomaten in blik lezen.
Verse tomaten: eerst blancheren
Als je verse tomaten gebruikt, moet je ze eerst even blancheren.
Maak eerst met een mes een kruisje waar het steeltje gezeten heeft. Leg ze vervolgens een paar minuten in een pan met kokend water (blancheren).
Laat ze dan op een snijplank iets afkoelen en haal dan het velletje eraf. Nu kan je ze in blokjes snijden en in het recept gebruiken.
Netto koolhydraten
Ik reken in dit recept 2 eieren per persoon, maar als je veel trek hebt kan je 3 eieren per persoon gebruiken. Eieren bevatten nauwelijks koolhydraten, maar tomaten wel.
Perzische eieren
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 30 ml extra vierge olijfolie (2 eetlepels)
- 1 teentje knoflook
- 1 groene chili peper (afhankelijk van hoe heet je het wilt)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 6 eieren
- peper en zout
- verse koriander (om te garneren)
Instructies
- Was het pepertje en snij het in de lengte richting doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en gooi die weg. Snij of hak het pepertje in kleine stukjes. Als je je gerecht heel heet wilt, dan kan je de zaadlijsten en zaadjes gebruiken.
- Maak het teentje knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie op matig-hoog vuur in een ruime koekenpan. Zodra de olie heet is, de knoflook en chilli pepertje toevoegen. Zet het vuur naar matig en laat een paar minuten zachtjes bakken.
- Voeg nu het blik met tomaten toe en roer even door.
- Breek de eieren nu voorzichtig in de tomatensaus. Probeer de dooier heel te laten door de eieren niet te hard te breken.
- Doe een deksel (of groot bord) op de pan en laat 5-8 minuten (afhankelijk van hoe je je eieren wilt) garen op matig vuur. Als je een zachte dooier wilt, haal je de pan van het vuur zodra het eiwit stevig is geworden.
- Garneer eventueel met wat verse koriander.