peperonata

Peperonata

Peperonata is een typisch Italiaans gerecht. Simpel maar met ontzettend veel smaak! De Italiaanse keuken is supergoed in het combineren van smaken. Dit gerecht is echt het proberen waard!

Peperonata in de slowcooker

Je kan peperonata het best in een slowcooker maken. Hierdoor wordt de smaak namelijk nog geconcentreerder. Kook het 4 uur of langer, op de lage stand.

Je kan het ook heel goed invriezen. Maak dus wat extra als je toch bezig bent en vries 1 of meerder porties in.

Lekker bij vis of kip

Dit gerecht kan zowel warm of koud gegeten worden. Je kan het van tevoren maken en in de koelkast zetten, zodat de smaak nog verder kan ontwikkelen.

Ik vind peperonata vooral een heel lekker bijgerecht bij vis of bij kip. Het is wel wat hoger in koolhydraten dan de meeste keto bijgerechten. Dit komt door de paprika’s. Let dus op dat je andere gerechten die dag laag in koolhydraten zijn, zodat je totaal aantal netto koolhydraten niet boven de 20 gram komen. Als lid van keto-recepten kan je dit natuurlijk heel makkelijk doen met de menu planner. Voor elke dag kan je dan zien wat je totaal aantal koolhydraten die dag is. Trek daar het aantal vezels af en je hebt de netto koolhydraten voor die dag.

Peperonata

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Andere bijgerechten, Slowcooker
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 340kcal

Ingrediënten

  • 240 gram groene paprika’s (2 paprika’s)
  • 240 gram rode paprika’s (2 paprika’s)
  • 120 gram gele paprika (1 paprika)
  • 240 gram middelgrote tomaten (1 blik, uitlekgewicht)
  • 125 gram tonijn in olijfolie uitlekgewicht
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 theelepel gerookt paprika poeder
  • 10 gram platte perterselie

Instructies

  • Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snij ze dan in reepjes.
  • Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Snij de ansjovis ook in stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan. Zodra de olie heet is de knoflook en de ansjovis toevoegen. Een paar minuten laten bakken.
  • Nu de paprika reepjes toevoegen. Laat dit 4-5 minuten bakken op medium hoog vuur.
  • Voeg nu de tomaten en paprika poeder toe. Even doorroeren. Laat in 45-60 minuten op laag vuur gaar pruttelen.
  • Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer er nu de uitgelekte tonijn en de kappertjes door.
  • Was de peterselie en knip met een schaar in stukken van 2-3 cm. Strooi over de peperonata en serveer.

Nutrition

Calorieën: 340kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 12g | Vetten: 28g | Sodium: 151mg | Potassium: 527mg | Fiber: 4g | Vitamin A: 3141IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 6mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 192mg | Vitamin D: 2µg | Vitamin E: 5mg | Vitamin K: 82µg | Calcium: 33mg | Copper: 1mg | Folate: 56µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 34mg | Phosphorus: 150mg | Selenium: 25µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 14% | Macro Eiwitten: 14%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.