Gevogelte

Gevogelte is een goede bron van eiwitten als je een keto dieet volgt. Natuurlijk zie je vaak kipgerechten, maar denk ook aan kalkoen, fazant, kwartels etc.

Kijk voor gevogelte bij de poelier

Ik haal mijn kip bij de poelier of bij de poelier op de markt. Kippen van de poelier wegen vaak minder dan kippen in de supermarkt. Ook al is een kip van de poelier misschien kleiner dan een kip van de supermarkt, hij heeft veel meer smaak. Hij is bovendien veel makkelijker te bereiden, want er komt niet veel vocht vrij als je hem gaat braden.

Als vlees of gevogelte heel veel vocht verliest zodra je gaat braden, kan dit betekenen dat het vlees met water was ingespoten (zodat het zwaarder wordt). Gek genoeg, mag dit gewoon zolang er maar op het etiket staat dat er water inzit.  Een mogelijke andere reden dat er veel vocht vrij komt tijdens het braden is dat de dieren antibiotica hebben gekregen. Dat gebeurt meestal door hun drinkwater. Als gevolg daarvan kunnen ze meer vocht gaan vasthouden. Niet gezond dus!

Meer keus bij de poelier

Nog een reden om naar de poelier te gaan is dat je veel meer keus hebt. Bij de poelier kan je natuurlijk niet alleen kip, maar ook heel veel andere soorten gevogelte en wild kopen.

Bovendien kan je bij de poelier ook kippenlevertjes kopen. Die zijn namelijk heel gezond, want ze bevatten veel vitaminen en mineralen. Probeer ze een paar keer per maand te eten, want te vaak is natuurlijk ook niet goed.

In de supermarkt zie je ze niet vaak en bij de slager zijn ze vaak heel duur en komen in piepkleine bakjes. Kippenlevertjes kan je heel lekker bakken, maar je kan er natuurlijk ook een lekkere paté van maken.

[wpupg-grid id=”gevogelte”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.