Bloemkoolbladeren roerbakken

Gebakken bloemkoolbladeren

Op een keto dieet eet je best vaak bloemkool. Als je biologische bloemkool koopt zitten er vaak nog veel mooie bladeren aan de bloemkool. Deze bladeren kan je heel goed eten!

Bloemkoolbladeren: gezond

Keto: gebakken bloemkoolbladeren

De bladeren en de stronk van de bloemkool bevatten heel veel voedingstoffen, meer zelfs dan de bloemkool zelf. Zonde dus om weg te gooien!

Het  is natuurlijk wel belangrijk om een biologische bloemkool te kiezen die er mooi vers uitziet (met mooie bladeren) en om het dan ook redelijk snel te bereiden (dus niet een week in de koelkast laten liggen).

Bloemkoolstronk

De bloemkoolstronk gebruik ik net als de bloemkoolroosjes om bloemkoolrijst of puree van te maken. Snij de stronk in iets kleinere stukjes dan de bloemkoolroosjes als je puree gaat maken, want het duurt iets langer voordat hij gaar is.

Lekker met kruiden

Bloemkoolbladeren kan je bereiden zoals paksoi. Eerst even goed wassen en droogdeppen met keukenpapier en dan in stukken snijden. Ik doe ze dan in de wok met wat kokosolie en kruiden. Je hebt dan een superlekker bijgerecht, wat zo klaar is. Je kan het ook prima invriezen.

Bloemkoolbladeren roerbakken

Gebakken bloemkoolbladeren

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Andere bijgerechten
Keuken: Oosters
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 110kcal

Ingrediënten

  • bladeren en stronk van 1 bloemkool
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels korianderzaadjes
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1-2 eetlepels kurkuma

Instructies

  • Was de bloemkoolbladeren en stronk en snijdt in kleine stukjes.
    Keto: gebakken bloemkoolbladeren
  • Verwarm de kokosolie op matig-hoog vuur in een wok of ruime pan.
  • Voeg de korianderzaden en komijnzaadjes toe. Als de zaadjes gaan ‘poppen’ de bloemkoolbladeren en stronk toevoegen.
    Keto: gebakken bloemkoolbladeren
  • Voeg nu ook de kurkuma toe.
    Voeg de korianderzaden en komijnzaadjes toe.
  • Roerbak het geheel in 5-10 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de bloemkool stronk en stengels van de bladeren).

Nutrition

Calorieën: 110kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vetten: 11g | Sodium: 4mg | Kalium: 103mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 19IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 1mg | Vitamine E: 1mg | Calcium: 35mg | Koper: 1mg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 17mg | Fosfor: 22mg | Selenium: 1µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 86% | Macro Koolhydraten: 10% | Macro Eiwitten: 3%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.