Op een keto dieet eet je best vaak bloemkool. Als je biologische bloemkool koopt zitten er vaak nog veel mooie bladeren aan de bloemkool. Deze bladeren kan je heel goed eten!

Bloemkoolbladeren: gezond

Keto: gebakken bloemkoolbladeren

De bladeren en de stronk van de bloemkool bevatten heel veel voedingstoffen, meer zelfs dan de bloemkool zelf. Zonde dus om weg te gooien!

Het  is natuurlijk wel belangrijk om een biologische bloemkool te kiezen die er mooi vers uitziet (met mooie bladeren) en om het dan ook redelijk snel te bereiden (dus niet een week in de koelkast laten liggen).

Bloemkoolstronk

De bloemkoolstronk gebruik ik net als de bloemkoolroosjes om bloemkoolrijst of puree van te maken. Snij de stronk in iets kleinere stukjes dan de bloemkoolroosjes als je puree gaat maken, want het duurt iets langer voordat hij gaar is.

Lekker met kruiden

Bloemkoolbladeren kan je bereiden zoals paksoi. Eerst even goed wassen en droogdeppen met keukenpapier en dan in stukken snijden. Ik doe ze dan in de wok met wat kokosolie en kruiden. Je hebt dan een superlekker bijgerecht, wat zo klaar is. Je kan het ook prima invriezen.

Gebakken bloemkoolbladeren

  • bladeren en stronk van 1 bloemkool
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels korianderzaadjes
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1-2 eetlepels kurkuma
  1. Was de bloemkoolbladeren en stronk en snijdt in kleine stukjes.

  2. Verwarm de kokosolie op matig-hoog vuur in een wok of ruime pan.
  3. Voeg de korianderzaden en komijnzaadjes toe. Als de zaadjes gaan ‘poppen’ de bloemkoolbladeren en stronk toevoegen.

  4. Voeg nu ook de kurkuma toe.

  5. Roerbak het geheel in [timer minutes=5]5-10 minuten[/timer] gaar (afhankelijk van de grootte van de bloemkool stronk en stengels van de bladeren).Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *