Schijf van Vijf of Voedingsdriehoek

Ons voedingsadvies en het keto dieet

Jarenlang is ons voedingsadvies dat we minder vet, weinig roodvlees en veel gezonde koolhydraten moeten eten. En sinds dit voedingsadvies is er een obesitas crisis en meer en meer mensen leiden aan chronische ziektes. Niet alleen volwassenen, ook steeds meer (jonge) kinderen.

Voedingsadvies

Klopt ons voedingsadvies wel als dit het gevolg is? Het blijkt dat ons voedingsadvies gebaseerd is op:

  • onjuiste interpretatie van wetenschappelijk onderzoek
  • lobby van grote voedingsproducenten

Ondanks dat er duidelijk een probleem is, zijn overheden, artsen en diëtistes niet bereid opnieuw naar het huidige advies te kijken. Een paar artsen zoals bijvoorbeeld de bekende cardioloog Dr Aseem Malhotra uitgezonderd.

Jamie Owen

Dit 20 minuten durende filmpje (in het Engels) gaat over Jamie Owen. Hij is veel te zwaar en wil hier iets aan gaan doen. Hij gaat daarom ons voedingsadvies in de wind slaan en het tegenovergestelde doen: heel koolhydraatarm en heel vetrijk (keto) eten.

Z’n huisarts, andere artsen (behalve Dr Aseem Malhotra) en diëtiste zijn erg tegen. Deze mensen hebben stuk voor stuk allemaal overgewicht, dus als hun eigen voedingsadvies om vetarm en zetmeelrijk te eten, zo goed zou werken, hoe komt het dat ze zelf te zwaar zijn?

Kijk naar het filmpje en zie wat er met Jamie’s gewicht en totale cholesterol gebeurd en zie de verbazing bij zijn huisarts. Je kan het op YouTube vinden door op de link hieronder te klikken:

BBC Documentary – Fat v Carbs with Jamie Owen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.