autofagie podcast

Podcast over autofagie door Dr Ana Maria Cuervo

In deze podcast (in het Engels), legt Dr. Ana Maria Cuervo uit wat autofagie is en waarom het zo ontzettend belangrijk is voor onze gezondheid.

Ze vergelijkt autofagie met het opruimen van je huis. Als je dit niet doet wordt het een enorme troep. Hetzelfde gebeurt binnen in onze cellen, als kapotte en/of overbodige onderdelen niet opgeruimd wordt, wordt het een rommel en kunnen die cellen niet goed meer functioneren. Dit leidt tot ziektes, maar ook versnelde ouderdom.

Dr. Ana Maria Cuervo doet veel onderzoek naar ouderdom. Als je ouder wordt, neemt autofagie af. Zij legt het verband tussen verminderde autofagie als je ouder bent en de vergrote kans op kanker en neurodegeneratieve ziektes (zoals ziekte van Alzheimer, ziekte van Huntingdon en ziekte van Parkinson) als je ouder wordt.

Zij heeft hier veel gepubliceerd in vooraanstaande research journals over dit onderwerp. Zij heeft een direct verband op celniveau kunnen aantonen tussen deze ziektes en onvoldoende en/of onvolledige autofagie. Ze doet nou onderzoek naar een pil die je eens per maand zou kunnen nemen om autofagie te bereiken, maar ze vertelt ook dat je dit nu al met wat en wanneer je eet kan bereiken.

Dr Ana Maria Cuervo

Dr. Cuervo is een autoriteit op het gebied van autofagie – het proces waarbij cellen hun afval verwijderen en recyclen. Zij is een expert op het gebied van cellulaire biologie van veroudering en is co-hoofdredacteur van Aging Cell.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.