Dit keto naan brood is het lekkerst als je het warm serveert! Dit naan brood is lekker met koriander-munt raita en kip tikka masala of Paneer Malai Tikka.

Voeg kruiden of specerijen toe

Je zou misschien verwachten dat deze naan heel erg naar kokos smaakt. Dit is niet zo, want je voegt knoflook en verse koriander toe. Dus de smaak is veel subtieler.

Een lekker en glutenvrij alternatief

Deze naanbroden zijn niet zo stevig als gewone naan. Ze kruimelen wat sneller, maar ze zijn wel stevig genoeg om ze met je handen te kunnen eten. Ze zijn ketogeen en glutenvrij. Ze zijn gemaakt met kokosmeel en bevatten veel vezels, daardoor zijn ze dus heel voedzaam.

Je kan de naan mooi rond maken door kookringen te gebruiken.

Keto naan brood

  • 125 ml kokend water
  • 50 gram kokosmeel
  • 30 ml kokosolie
  • 2 eetlepels psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 5 gram verse koriander

Bakken

  • 2 eetlepels kokosolie
  1. Was de koriander en dep droog. Snij of knip met een schaar in kleine stukjes – gebruik zowel de blaadjes als de steeltjes.

  2. Doe het kokosmeel, bakpoeder en psyllium in een kom.



  3. Voeg knoflookpoeder, verse koriander en een snufje zout aan de kom toe.



  4. Meng de ingrediënten door elkaar heen.



  5. Smelt de kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje en kook een halve liter water in de ketel. Voeg de kokosolie en het kokend water aan de kom toe en roer goed door.



  6. Laat de kom 5 minuten staan zodat het beslag kan rijzen. Het beslag moet goed kneedbaar zijn. Als het te dun is voeg dan wat meer psyllium toe en laat weer [timer minutes=5]5 minuten[/timer] staan zodat de psyllium kan werken.



  7. Rol het beslag uit en gebruik een kookring om ronde naans te maken.



Bakken

  1. Doe een halve eetlepel kokosolie in een heel hete koekenpan.



  2. Bak de naan aan twee kanten gaar.



  3. Wees voorzichtig als je de naan keert, gebruik een spatel en een mes of twee spatels, want deze naan valt sneller uit elkaar dan een met gewoon meel gemaakte naan. Bak op hoog vuur, maar let op dat ze niet verbranden. Gebruik zo nodig extra kokosolie.



Andere bijgerechten, Keto brood (glutenvrij)
Indiaas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *