Keto naan

Keto naan brood

Dit keto naan brood is het lekkerst als je het warm serveert! Dit naan brood is lekker met koriander-munt raita en kip tikka masala.

Voeg kruiden of specerijen toe

Ik houd niet zo van de kokossmaak en voeg daarom knoflookpoeder en verse koriander toe.

Een lekker en glutenvrij alternatief

Deze naanbroden zijn niet zo stevig als gewone naan. Ze kruimelen wat sneller, maar ze zijn wel stevig genoeg om ze met je handen te kunnen eten. Ze zijn ketogeen en glutenvrij. Ze zijn gemaakt met kokosmeel en bevatten veel vezels, daardoor zijn ze dus heel voedzaam.

Keto naan

Keto naan brood

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Andere bijgerechten, Keto brood (glutenvrij)
Keuken: Indiaas
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 199kcal

Ingrediënten

  • 125 ml kokend water
  • 50 gram kokosmeel
  • 30 ml kokosolie
  • 2 eetlepels psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 0.5 theelepel knoflookpoeder
  • 5 gram verse koriander

Bakken

  • 2 eetlepels kokosolie

Instructies

  • Was de koriander en dep droog. Snij of knip met een schaar in kleine stukjes – gebruik zowel de blaadjes als de steeltjes.
  • Meng het kokosmeel, bakpoeder, psyllium, knoflookpoeder en de verse koriander en een snufje zout goed doorelkaar in een ruime kom.
    Keto naan maken
  • Smelt de kokosolie in een steelpannetje en kook een halve liter water in de ketel.
  • Voeg de kokosolie en het kokend water aan de kom toe en roer goed door.
  • Laat de kom 5 minuten staan zodat het beslag kan rijzen.
    Keto naan maken
  • Het beslag moet goed kneedbaar zijn. Als het te dun is voeg dan wat meer psyllium toe en laat weer 5 minuten staan zodat de psyllium kan werken.
  • Verdeel het beslag in 8 ballen en maak van elke bal een stevige ronde pannenkoek van ongeveer 2 cm dik. Als je een kookring hebt krijg je een mooie ronde naan en die is wat steviger dan als je geen ring gebruikt.
    Keto naan maken

Bakken

  • Doe een halve eetlepel kokosolie in een heel hete koekenpan en bak de naan aan twee kanten gaar. Wees voorzichtig als je de naan keert, gebruik een spatel en een mes of twee spatels, want deze naan valt sneller uit elkaar dan een met gewoon meel gemaakte naan. Bak op hoog vuur, maar let op dat ze niet verbranden.
    Keto naan maken
  • Gebruik meer kokosolie voor de andere naanbroden indien nodig. Houdt de gebakken naan broden warm in de oven op 70º celsius.
    Keto naan

Nutrition

Calorieën: 199kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 2g | Vetten: 16g | Sodium: 29mg | Potassium: 51mg | Fiber: 8g | Vitamin A: 84IU | Vitamin B6: 1mg | Vitamin C: 1mg | Vitamin K: 4µg | Calcium: 37mg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Phosphorus: 34mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 72% | Macro Koolhydraten: 24% | Macro Eiwitten: 4%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.