Misinformatie over onze voeding

Misinformatie over onze voeding is een steeds groter wordend probleem. Deels is deze misinformatie het gevolg van de lobby van de voedingsindustrie en de lobby van de dieetindustrie. Het is natuurlijk niet vreemd dat zowel  de voedingsproducenten als de dieetindustrie zoveel mogelijk winst willen maken. Aan pure voeding valt niet veel te verdienen. Dus vooral bewerkte producten worden gepromoot en vaak tegen lage prijzen. Door vitamines en mineralen toe te voegen krijgen ze het label dat ze ‘gezond’ zijn. 

Precies hetzelfde geldt voor de dieetindustrie waar het nu een ware rage is om overal eiwit aan toe te voegen. Ook dit heeft niks met gezonde voeding te maken en je zal er echt niet sneller door afvallen.

Dan zijn er nog de belangen van de farmaceutische industrie: medicijnen en behandelingen zo veel mogelijk en met zo’n hoog mogelijke winst verkopen door artsen en politici te lobbyen.

Industrie heeft er geen baat bij dat mensen zelf gezonde voeding koken en eten, want dat past niet binnen hun verdienmodel.

Als je meer wilt weten over waar onze voedingsadviezen vandaan komen en hoe ze tot stand komen, hoe de beslissingen worden genomen om medicijnen en behandelingen goed te keuren, wie de mensen zijn achter de verschillende diëten en wat hun belangen zijn, kijk dan naar de documentaires op deze pagina. 

Als je weet hoe het werkt kan je betere besluiten over je eigen gezondheid nemen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.