Kleurige salade – zelf ben ik gek op kleurrijk eten. Ik probeer daarom altijd wat kleur op mijn bord te hebben. Het staat niet alleen mooi, het smaakt ook lekkerder! Toch moet je op een keto-dieet wel een beetje oppassen.

Vaak bevatten groene groenten minder koolhydraten dan gekleurde groenten. Met sla zijn de verschillen te verwaarlozen, maar er is wel degelijk verschil tussen groene, rode en gele paprika’s. Eén of twee extra koolhydraten per 100 gram maakt dan wel degelijk een verschil als je probeert niet meer dan 20 gram koolhydraten per dag te eten. Hier kan je meer over keto groenten lezen.

Kleurige salade met zelfgemaakte mayonaise

Ik maak bij voorkeur zelf mayonaise, want daar zitten geen zaad-oliën en geen synthetische emulgatoren in. Mayonaise is echt zo gemaakt. Kijk hier voor het recept en een filmpje.

Natuurlijk kan het zijn dat je daar geen zin of tijd voor hebt. Gebruik dan kant-en-klare mayonaise, maar check wel dat er niet te veel suikers aan toegevoegd zijn. Hier kan je mijn review van kant-en-klare mayonaise lezen.

Kleurige salade

  • 100 gram gemengde sla
  • 1 gele paprika
  • 1 bosui
  • 100 gram tomaat
  • 3 eetlepels mayonaise
  1. Was de slablaadjes en droog in een slacentrifuge of met keukenpapier.

  2. Was de tomaat, paprika en bosui en droog met keukenpapier. Snij de paprika in half en haal de zaadlijsten eruit en snij hem in kleine stukjes.  3. Snij de tomaat en bosui in kleine stukjes en meng door de sla.  4. Voeg mayonaise toe en meng door de sla. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *