Deze kippendijtjes zijn binnen 15 minuten klaar. Kippendijtjes zijn kipkarbonades zonder bot en vel. Hierdoor kan je ze makkelijk plat slaan. Je krijgt dan een dun lapje kippevlees wat heel snel gaar is, een soort kipschnitzel zeg maar.
Kippendijtjes zijn niet helemaal wit van binnen, zoals bijvoorbeeld kipfilet. Dus als je de kippendijtjes gebakken hebt en ze zijn nog wat roze, dan is dat goed zo lang ze maar gaar zijn.
Met kipfilet is nog sneller
Je kan dit gerecht ook met kipfilet maken, maar houd de tijd goed in de gaten, want kipfilet wordt te droog als je het te lang bakt.
Ik zou kipfilet daarom na 10 minuten al even checken, want het kan zijn dat het dan al helemaal gaar is (als je het tenminste eerst platgeslagen hebt, zoals de bedoeling is in dit recept).
Als je kipfilet gebruikt, moet het gebakken vlees wel wit van binnen zijn.
Maak wat extra voor lunch de volgende dag
Als je je kippendijtjes in de supermarkt koopt, koop je waarschijnlijk een pak van 1 kilo. Maak dan een extra portie voor je lunch voor de volgende dag. Lekker met Mediterrane salade of een tomatensalade!
Kippendijtjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Kippendijtjes
- 400 gram kippendijtjes
- 2 theelepels gemalen allspice (piment)
- 2 theelepels gerookte paprika poeder
- 0.25 theelepel chilipoeder
- peper en zout
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
Crème fraîche dip
- 200 ml crème fraîche
- 0.5 theelepel knoflookpoeder
Instructies
Kippendijtjes
- Leg een vel bakpapier op een snijplank. Leg de stukken kip er bovenop. Wrijf de kip met de helft van de allspice, chilipoeder en paprika aan de bovenkant in en maak op smaak met peper en zout.
- Leg een vel bakpapier over de kip heen en ga met een deegroller de kip goed te lijf. Sla de kip helemaal plat (want hoe dunner hoe sneller het bakt, plus je marineert de kip omdat je de kruiden erin duwt).
- Vouw het bakpapier open en draai de kipstukken om. Gebruik de rest van de paprikapoeder, chilipoeder en allspice om de kip weer in te wrijven en maak weer op smaak met peper en zout. Vouw het bakpapier er weer over en ga weer met de deegroller slaan.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig hoog vuur en zodra het heet is, de stukken kip in de pan doen.
- Afhankelijk van hoe dun de kip is geworden, 3-5 minuten bakken en dan omkeren en de andere kant gaar bakken. De kip moet natuurlijk gaar zijn, maar vooral als je besluit kipfilet te gebruiken, bak het dan niet te lang, want dan wordt het droog.
Créme fraîche dip
- Maak het bosuitje schoon en snij het in dunne ringetjes.
- Meng de créme fraîche, bosuitje en knoflookpoeder door elkaar heen.