Lekkere wafels voor brunch op zondag of om mee te nemen naar school of werk. Deze wafels zijn heel erg lekker en je kan ze zowel met bosvruchten en slagroom of ketotella en slagroom serveren, maar je kan ze ook hartig eten met bijvoorbeeld kaas of ham.
Glutenvrij
Deze wafels maak je met amandelmeel. Ze zijn dus glutenvrij. Bovendien bevatten ze geen hoogbewerkte toevoegingen. Ik heb laatst namelijk is gekeken wat er in kant-en-klare glutenvrije wafels zat en ik schrok wel van de lijst van ingrediënten. Lang niet alles wat glutenvrij is lijkt me zo gezond. Dus als je glutenvrij moet eten, maak lekker je eigen wafels! Gezonder en lekkerder en ook nog een stuk goedkoper.
Deze wafels bevatten geen zoetstof en ook geen banaan en zijn daarom veel lager in koolhydraten en passen dan ook in het keto dieet. Soms doe ik een eetlepel mandarijnenjam door de wafelmix. Dat is namelijk heel lekker, het maakt de wafels ietsje zoeter en geeft een lichte mandarijnensmaak. Deze zelfgemaakte mandarijnenjam bevat 1 gram koolhydraten per portie.
Wafelijzer
Ben je op zoek naar een goed wafelijzer? Zelf gebruik ik dit Cloer wafelijzer en ik ben er supertevreden over!
Keto wafels met amandelmeel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 100 ml kokosmelk
- 1 theelepel psyllium
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 0.5 theelepel vanille extract optioneel
- snufje zout
Instructies
- Verwarm het wafelijzer voor. Als je een Cloer wafelijzer gebruikt, verwarm het dan op stand 3.
- Doe alle ingrediënten in een beslagkom.
- Meng alle ingrediënten door elkaar heen en laat het beslag even rusten zodat de psyllium kan uitzetten.
- Volg nu de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Met de Cloer zet ik het wafelijzer op stand 4 zodra ik twee hoopjes beslag erin heb gedaan. In het begin kan er stoom uit het wafelijzer komen. Doe het wafelijzer pas open als het lampje weer groen geworden is.
- Ik houd ervan om vrij kleine wafels te maken dus doe ongeveer 2.5 eetlepels beslag per wafel.
- Serveer de wafels met bosvruchten en/of slagroom of ketotella.
Superlekker
Zaaalig met gebakken spek, kaas of rode vruchtjes.