citroen wafels met bramen en slagroom 2

Keto citroen wafels met bramen en slagroom

Deze keto citroen wafels met bramen en slagroom zijn een variatie op de standaard keto wafels die ik meestal met frambozen en slagroom serveer. Door de toevoeging van citroenzest hebben de wafels een lichte citroensmaak, maar ze smaken niet zuur. Je gebruikt alleen de zest van de citroen en niet het citroensap.

Een belangrijk ingrediënt in deze keto citroen wafels is citroenzest of citroenrasp. De lekkerste citroenzest krijg je van San Lucar citroenen van de Hoogvliet. Deze citroenen hebben een dikkere schil en je kan ook het witte gedeelte van de schil gebruiken. Normaal wil je het witte gedeelte niet gebruiken want dat kan heel bitter zijn.

Wafelmaker

Je maakt deze wafels met een wafelijzer. Met een wafelijzer kan je niet alleen iets zoetere wafels maar ook hartige wafels maken.

citroen wafels met bramen en slagroom 5

Keto citroen wafels met bramen en slagroom

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vegetarisch, Gebak, chocolaatjes en koekjes, Uitgebreid keto ontbijt of brunch
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 8g
Calorieën: 418kcal

Ingrediënten

Wafels

  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 theelepel psyllium
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 1 citroen (SanLucar, Hoogvliet)
  • snufje zout

Slagroom en bramen

  • 200 ml slagroom
  • 120 gram bramen

Instructies

Citroen wafels

  • Verwarm het wafelijzer voor. Als je een Cloer wafelijzer gebruikt, verwarm het dan op stand 3.
    Cloer wafelijzer
  • Rasp de citroen of gebruik een zesteur.
    rasp de citroen
  • Doe het amandelmeel, psyllium, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom en meng door elkaar heen.
    meng de droge ingrediënten door elkaar heen
  • Klop de eieren los en voeg aan de kom toe. Meng door elkaar heen.
  • Voeg de kokosmelk toe en meng tot een glad beslag. Volg nu de gebruiksaanwijzing van je wafelijzer. Met de Cloer zet ik het wafelijzer op stand 4 zodra ik twee hoopjes beslag erin heb gedaan. Ik houd ervan om vrij kleine wafels te maken dus doe ongeveer 2.5 eetlepels beslag per wafel.
  • Klop de slagroom stijf en was de bramen en dep droog. Serveer de wafels met slagroom, bramen en een beetje citroenzest.

Voedingswaarden

Calorieën: 418kcal | Bruto koolhydraten: 14g | Eiwit: 10g | Vetten: 38g | Sodium: 57mg | Kalium: 216mg | Vezel: 6g | Vitamine A: 918IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 21mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 8µg | Calcium: 137mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 23µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 14mg | Fosfor: 120mg | Selenium: 7µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 78% | Macro Koolhydraten: 13% | Macro Eiwitten: 9%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.