Thaise kippensoep

Keto Thaise kippensoep

Dit is een heel lekkere Thaise kippensoep.

Super snel klaar!

Normaal gebruik ik bijna altijd kippenpoten of andere stukken kip met bot. Botten zijn namelijk rijk aan mineralen (calcium, magnesium, fosfor, zwavel), vitamines (A, K en C), collageen, gelatine en glucosamine zijn. Heel gezond dus. Maar het duurt wel een stuk langer om te koken.

Dit gerecht is heel snel klaar, binnen 15 minuten, omdat je kipfilet in heel dunne reepjes gebruikt.

Ingrediënten kopen

Citroengras kan je bij de meeste supermarkten en ook op de markt kopen. Probeer zo vers moglijk citroengras te krijgen, zodat het niet houterig is. Ook al is het houterig, dan kan je het nog wel gebruiken, maar het is dan wel lekkerder om het er uit te halen voordat je de soep serveert. Je kan citroengras het beste in een glas met een paar centimeter water bewaren. Ververs het water om de dag en je zal zien dat het na verloop van tijd worteltjes krijgt. Je kan het dan in een pot op de vensterbank planten. Zo heb je altijd citroengras, want als je een stuk afknipt, groeit het weer aan.

Hetzelfde is het geval voor bosuitjes, hier kan je meer over de keto moestuin lezen.

Limoen blaadjes kan je bij een toko of Chinees winkeltje gedroogd of in de diepvries vinden. Ze geven het eten echt een heel lekkere smaak, dus probeer ze toe te voegen!

Hoe zit het met de macro’s?

Het probleem met de meeste soep is dat soep heel weinig vet en weinig calorieën bevat. Op het keto dieet wil je juist voldoende vetten (en voldoende calorieën) eten. Vet is je belangrijkste energiebron en je wilt je lichaam niet het signaal geven dat je calorieën aan het beperken bent, want dan riskeer je dat je stofwisseling gaat vertragen.

Vergeleken met de meeste soorten soep, bevat deze Thaise kippensoep relatief veel vet. Dit komt door de toevoeging van kokosmelk. Kokosmelk is van nature hoog in vet vergeleken met bijvoorbeeld koemelk. Dit is waarom je bijvoorbeeld keto cappuccino met kokosmelk maakt en niet met koemelk. Niet alle kokosmelk is geschikt voor het keto dieet, hier kan je mijn kokosmelk review lezen.

Als je net met het keto dieet begonnen bent, heb je meer vet in je maaltijden nodig, dan als je het keto dieet al langere tijd volgt en goed fat-adapted bent. Gelukkig kan je dit redelijk makkelijk oplossen. Terwijl de soep zachtjes aan het koken is kan je een aantal lijnzaadbroodjes en keto kruidenkaas maken.

Als je lid bent van keto recepten kan je deze combinatie in de menu planner zetten (en/of toevoegen aan je favorieten) en dan zie je direct de gecorrigeerde macro’s.

Thaise kippensoep

Keto Thaise kippensoep

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Soep
Keuken: Thailand
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 343kcal

Ingrediënten

Kippensoep

  • 2 stengels citroengras
  • 4 limoenblaadjes (Toko)
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 500 ml kokosmelk Aroy D
  • 300 gram kipfilet

Garnering

  • 125 ml limoensap
  • 1 theelepel Sambal Oelek (zonder toegevoegde suiker)
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 5 groene chili pepers

Instructies

Kippensoep

  • Hak de stengels citroengras in stukjes.
  • Haal de buitenkant van de gember af en snij de gember in dunne plakjes. 
  • Doe het citroengras, gember en de limoenbladeren in een grote pan met 300 ml water en breng aan de kook. 
  • Snij de kip in heel dunne plakjes en de plakjes in dunne reepjes. Ze moeten er uit zien als noedels. Hoe dunner hoe beter.
    kipfilet in dunne reepjes snijden
  • Zodra de kruiden met het water koken voeg je de kokosmelk en kip toe. Breng weer aan de kook. 
    kokosmelk Aroy D
  • Laat dit zo'n 5-10 minuten op matig vuur zachtjes koken totdat de kip gaar is. De kip is mooi wit als het gaar is.  
    Soep zachtjes laten koken

Garneren

  • Terwijl de soep zachtjes kookt, pers je de limoen uit en meng je het sap met de sambal oelek. Doe dit in de serveer kom, want straks giet je de soep er bovenop.
  • Was de koriander en knip de blaadjes in kleine stukjes.
    koriander in stukjes knippen
  • Haal de zaadlijsten uit de groene chili pepers en snij ze in ringetjes.  
  • Zodra de kip gaar is, kan je eventueel de stukjes citroengras uit de soep halen als ze houterig zijn. Als ze mooi zacht zijn kan je ze in de soep laten (even proeven dus!). Doe de soep in de serveerschaal en meng met het sambalmengsel. Strooi de koriander en chili peper ringetjes er over heen. 
    Thaise kippensoep

Voedingswaarden

Calorieën: 343kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 18g | Vetten: 26g | Sodium: 297mg | Kalium: 314mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 52IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 8mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 17mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 1µg | Calcium: 8mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 6µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 22mg | Fosfor: 162mg | Selenium: 24µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 68% | Macro Koolhydraten: 11% | Macro Eiwitten: 21%

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.