Je kan voor deze keto asperge-tonijn maaltijdsalade natuurlijk verse asperges gebruiken, maar je kan hem ook maken met asperges uit een pot, makkelijk als je met vakantie bent of als asperges niet verkrijgbaar zijn. Asperges uit een pot zijn wel wat zacht en niet knapperig, maar nog steeds lekker en gezond natuurlijk!
Het meeste werk is het koken van de eieren en zelfs dat is natuurlijk zo klaar. Als je deze salade onderweg naar je vakantiebestemming wilt maken, dan zou je de eieren eventueel ook weg kunnen laten.
Keto asperge-tonijnsalade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 7g
Calorieën: 931kcal
Ingrediënten
- 300 gram groene asperges (2 potten)
- 200 gram tonijn in vleugje water
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 1 sjalot
- 0.5 eetlepel citroenzest
- 180 gram Little Gem salade 1 struikje
- 175 ml mayonaise
- 1 eetlepel dragon 1 theelepel gedroogde dragon of dille
- 2 eieren
Instructies
- Breng een pan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren erin leggen en ze 8 minuten koken.
- Was de sla en snij of scheur in stukjes.
- Snij of knip de dragon in stukjes en maak de sjalot schoon en snij ook in stukjes, zest de citroen. Meng door de mayonaise heen. Doe het merendeel van de mayonaise bij de sla en meng door elkaar heen. Leg op een schaal of bord.
- Laat de tonijn eventueel uitlekken en meng de olijfolie door de tonijn heen. Verspreid de tonijn over de sla.
- Laat de asperges uitlekken en leg ze rond de sla. Pel de gekookte eieren en halveer ze. leg ze op de tonijn en doe er eventueel wat mayonaise op, versier de schotel met mayonaise. Garneer met wat schijfjes citroen.
Voedingswaarden
Calorieën: 931kcal | Bruto koolhydraten: 12g | Eiwit: 31g | Vetten: 86g | Sodium: 798mg | Kalium: 807mg | Vezel: 5g | Vitamine A: 9315IU | Vitamine C: 13mg | Calcium: 113mg | IJzer: 6.8mg | Netto koolhydraten: 7g | Macro Vetten: 82% | Macro Koolhydraten: 5% | Macro Eiwitten: 13%