involtini

Involtini

Involtini is een typisch Italiaans gerecht. Heel lekker en heel eenvoudig.

Voltare

Involtini komt van het Italiaanse werkwoord ‘voltare’ dat naarbinnen draaien betekent. Involtini is gemaakt met een dun stukje vlees (kip, rund, varken) wat je belegt met Prosciutto di Parma en/of kaas en dan naarbinnen draait.

Prosciutto di Parma

zonder nitraat of nitriet

Prosciutto di Parma is een mooie, flinterdunne Italiaanse ham die nog op de traditionele manier gemaakt wordt. De ham is langere tijd luchtgedroogd en gezouten. Er wordt geen nitraat of nitriet aan toegevoegd. Hier kan je daar meer over lezen.

Involtini

Involtini maken is heel makkelijk en bovendien nog snel klaar ook! Het is belangrijk om het vlees eerst mooi plat te slaan, zodat het overal ongeveer even dik is. Hierdoor kookt het natuurlijk mooi gelijkmatig en ook nogeens veel sneller, maar het maakt ook dat je het makkelijker kan oprollen.

Om alles goed stevig opgerold te houden gebruik ik een houten saté-prikkertje. Het maakt het aanbraden wel iets lastiger, want de kant waar het prikkertje uitsteekt kan je niet goed bakken. Zelf laat ik dat dan zo, want het stooft vervolgens gaar zodra je de deksel op de pan hebt. Stoven geeft ook een heel lekkere jus.

Mocht je dit niet willen, knip dan het saté stokje dicht bij het vlees af met een schaar. Het stokje zit dus nog wel door het vlees heen om het bij elkaar te houden. Nu kan je het rolletje wel voorzichtig keren en dus aan alle kanten bruinen.

Ideaal om mee te nemen naar school of werk

Involtini mee naar school of werk

Als je involtini maakt, maak dan wat extra. Het is ideaal fingerfood en dus heel geschikt om mee te nemen als lunch naar school of werk.

involtini

Involtini

4.5 van 2 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: 15 minuten maaltijd, Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 496kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kippendijtjes (zonder bot en zonder vel)
  • 90 gram Prosciutto di Parma
  • 100 gram Provolone of mozzarella
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Instructies

  • Leg de kippendijtjes op een snij plank en bedek ze meteen stevig plasticzakje (vrieszakje) of 2 lagen keukenfolie. Sla ze nu zo goed mogelijk plat met een vleeshamer/deegroller/glazen pot. Het liefst wil je dat ze egaal zijn en ongeveer 1 cm dik.
    Kippendijtjes goed platslaan
  • Bestrooi de kippendijtjes nu met wat peper en zout.
    Op smaak maken met peper en zout
  • Bedek elk kippendijtje vervolgens met een plak Parmaham en een plak kaas.
    Kippendijtjes met parmaham en kaas
  • Rol de kippendijtjes nu op en zet vast met een saté prikker.
    Oprollen met sate prikker
  • Doe de olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Zodra de olie heet is het vuur naar matig-hoog zetten. Leg de kippendijtjes voorzichtig in de pan.
    Braad aan in braadpan
  • Bruin de kippendijtjes door ze een beetje te draaien. Je kan ze niet helemaal bruinen vanwege de saté prikker maar dat geeft niet. Doe vervolgens een scheutje kokend water in de pan. Je wilt ongeveer 1-2 cm water in de pan hebben.
    scheutje water erbij
  • Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten op matig-laag vuur gaar stoven. Check af en toe dat het niet droog kookt.
    Gaar stoven met deksel op de pan

Nutrition

Calorieën: 496kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 31g | Vetten: 41g | Sodium: 520mg | Potassium: 340mg | Vitamin A: 267IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 7mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 2µg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 10µg | Calcium: 136mg | Copper: 1mg | Folate: 6µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 33mg | Phosphorus: 334mg | Selenium: 33µg | Zinc: 3mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 25%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!