Involtini

Involtini is een typisch Italiaans gerecht. Heel lekker en heel eenvoudig.

Voltare

Involtini komt van het Italiaanse werkwoord ‘voltare’ dat naarbinnen draaien betekent. Involtini is gemaakt met een dun stukje vlees (kip, rund, varken) wat je belegt met Prosciutto di Parma en/of kaas en dan naarbinnen draait.

Prosciutto di Parma

Prosciutto di Parma is een mooie, flinterdunne Italiaanse ham die nog op de traditionele manier gemaakt wordt. De ham is langere tijd luchtgedroogd en gezouten. Er wordt geen nitraat of nitriet aan toegevoegd. Hier kan je daar meer over lezen.

Involtini

Involtini maken is heel makkelijk en bovendien nog snel klaar ook! Het is belangrijk om het vlees eerst mooi plat te slaan, zodat het overal ongeveer even dik is. Hierdoor kookt het natuurlijk mooi gelijkmatig en ook nogeens veel sneller, maar het maakt ook dat je het makkelijker kan oprollen.

Bovendien geldt dat hoe dunner het lapje vlees is, hoe makkelijker je het kan oprollen en hoe sneller het klaar is.

Om alles goed stevig opgerold te houden gebruik ik houten saté-prikkers. Het maakt het aanbraden wel iets lastiger, want de kant waar het prikkertje uitsteekt kan je niet goed bakken. Zelf laat ik dat dan zo, want het stooft vervolgens gaar zodra je de deksel op de pan hebt. Stoven geeft ook een heel lekkere jus.

Mocht je dit niet willen, knip dan het saté stokje dicht bij het vlees af met een schaar. Het stokje zit dus nog wel door het vlees heen om het bij elkaar te houden. Nu kan je het rolletje wel voorzichtig keren en dus aan alle kanten bruinen.

Extra vetten

Involtini bevat niet zoveel vet als je eigenlijk zou willen. Dit geeft niet zolang je een bijgerecht kiest dat hoger in vet is, zoals bijvoorbeeld deze frisse salade.

Ideaal om mee te nemen naar school of werk

Als je involtini maakt, maak dan wat extra. Het is heel geschikt om mee te nemen als lunch naar school of werk.

involtini

Involtini

4.67 van 3 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: 15 minuten maaltijd, Gevogelte
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 396kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 60 gram Prosciutto di Parma
  • 125 gram Provolone of mozzarella
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Leg de kipfilet op een snijplank. Je kan de kipfilet proberen in twee dunnere plakken te snijden of om hem zo plat mogelijk te slaan zodat je hem op kan rollen. Om plat te slaan, leg je een vel bakpapier op de kipfilet en sla je hem plat met een deegroller.
  • Strooi wat peper en zout over de platgeslagen kipfilet.
    Strooi wat peper en zout over de kipfilet
  • Leg een plak Parma ham op de kipfilet.
    Leg een plak Parma ham op de kipfilet
  • Leg een plak mozzarella op de kipfilet.
  • Rol de kipfilet op en zet vast met saté prikkers. Dunnere prikkers die je aan de uiteinden af kan knippen werken het best, want dan kan de kip makkelijker gekeerd tijdens het braden.
    Rol de kipfilet op en zet vast met saté prikkers
  • Doe de olijfolie in een braadpan en verhit op hoog vuur. Zodra de olie heet is het vuur naar matig-hoog zetten. Leg de involtini in de pan en bruin de involtini aan alle kanten.
    involtini bruinen
  • Zodra de involtini gebruind is, doe je een flinke scheut kokend water in de pan en de deksel op de pan. Laat 10 minuten op matig-laag vuur gaar stoven. Check af en toe dat het niet droog kookt.
    laat de involtini met de deksel op de pan gaar stoven

Nutrition

Calorieën: 396kcal | Bruto koolhydraten: 1g | Eiwit: 37g | Vetten: 27g | Sodium: 519mg | Potassium: 529mg | Vitamin A: 249IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 14mg | Vitamin B5: 2mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 2mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 2mg | Vitamin K: 9µg | Calcium: 164mg | Copper: 1mg | Folate: 7µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 42mg | Phosphorus: 405mg | Selenium: 49µg | Zinc: 2mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 62% | Macro Koolhydraten: 1% | Macro Eiwitten: 37%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.