harissa kip op spiesjes

Harissa kip op spiesjes

Voor deze harissa kip op spiesjes gebruik je kipfilet. Je snijdt de kipfilet in stukken en je bakt deze stukken kip op spiesjes in de oven. Supersimpel en snel want kipfilet is heel snel gaar. Je moet zelfs goed opletten dat je het niet te lang bakt, want dan droogt het uit.

Harissa

Kip heeft van zichzelf niet superveel smaak, dus door de kipfilet even in harissa te marineren geef je het meteen heel veel smaak.

Harissa kan je kant-en-klaar in potjes in de supermarkt kopen. Kies wel degene met de minste koolhydraten. Je kan harissa ook heel makkelijk zelf maken. Hier kan je mijn recept voor harissa vinden.

In het algemeen gebruik ik niet heel veel harissa. Daarom doe ik de harissa die ik niet meteen gebruik in een ijsblokjes tray en vries het in. Zo’n blokje heb je zo ontdooit en dan heb je altijd harissa zonder toegevoegde suiker bij de hand. Lekker makkelijk dus!

Bijgerecht

Ik vind deze pittige kipspiesjes vooral lekker met  Mediteraanse bloemkool cous-cous en een broccoli-avocado dip of een koriander-munt dip.

harissa kip op spiesjes

Harissa kip op spiesjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Gevogelte, Party food
Keuken: Marokkaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 303kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 80 gram harissa
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Snij de kip in stukken van 3-4 cm en doe in een kom met de Harissa. Meng goed doorelkaar en dek af met keukenfolie. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 225º celsius.
  • Doe de kip of metalen of bamboe stokjes. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de kip of de ovenplaat.
  • Bak in 12-15 minuten gaar.
    Harissa kip spiesjes, heel keto!

Notities

 

Nutrition

Calories: 303kcal | Protein: 37g | Fat: 16g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 9g | Cholesterol: 104mg | Sodium: 491mg | Potassium: 304mg | Vitamin A: 3% | Calcium: 1% | Iron: 8%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *