Voor deze harissa kip op spiesjes gebruik je kipfilet. Je snijdt de kipfilet in stukken en je bakt deze stukken kip op spiesjes in de oven. Supersimpel en snel want kipfilet is heel snel gaar. Je moet zelfs goed opletten dat je het niet te lang bakt, want dan droogt het uit.
Harissa
Harissa kip op spiesjes heeft veel extra smaak door de harissa. Kip heeft van zichzelf namelijk niet superveel smaak.
Harissa kan je kant-en-klaar in potjes in de supermarkt kopen. Kies wel degene met de minste koolhydraten. Je kan harissa ook heel makkelijk zelf maken. Hier kan je mijn recept voor harissa vinden.
In het algemeen gebruik ik niet heel veel harissa. Daarom doe ik de harissa die ik niet meteen gebruik in een ijsblokjes tray en vries het in. Zo’n blokje heb je zo ontdooit en dan heb je altijd harissa zonder toegevoegde suiker bij de hand. Lekker makkelijk dus!
Mocht je dit echter niet willen doen, dan kan je de harissa ook door sambal oelek vervangen.
Bijgerecht
Ik vind deze pittige harissa kipspiesjes vooral lekker met Mediterraanse bloemkool cous-cous en een broccoli-avocado dip of een koriander-munt dip.
Extra vet
Als je nog niet zo lang met het keto dieet bezig bent, dan is het zeker een goed idee om een bron van extra vetten toe te voegen. Een hoger vetpercentage zorgt er voor dat je je langer verzadigd voelt en minder behoefte aan tussendoortjes hebt. Als je al goed fat-adapted bent is dit niet nodig.
Harissa kip op spiesjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 80 gram harissa
- 100 ml extra vierge olijfolie
Instructies
- Snij de kip in stukken van 3-4 cm en doe in een kom met de Harissa en olijfolie. Meng goed doorelkaar en dek af met keukenfolie. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 225º celsius.
- Doe de kip of metalen of bamboe stokjes. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en leg de kip of de ovenplaat.
- Bak in 12-15 minuten gaar.