Garam masala spice mix is makkelijk zelf te maken en dan zit er tenminste geen suiker of zetmeel in. Je kan het lang bewaren als je het in een goed afgesloten potje in het donker bewaard.
Garam masala spice mix
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Netto koolhydraten: 9g
Calorieën: 94kcal
Ingrediënten
- 2 eetlepels korianderzaadjes
- 1 eetlepel komijnzaadjes
- 2 theelepels peperkorrels
- 1 theelepel venkelzaadjes
- 1 theelepel kardemomzaad
- 0.5 theelepel kruidnagels
- 4 laurierblaadjes
- 0.5 kaneelstokje
Instructies
- Doe de kardemomzaadjes in een vijzel en stamp fijn, zodat je de zaadjes uit de peul kan halen. Als je geen vijzel hebt kan je de peulen breken met een glazen pot/beker. Sla de peul kapot, zodat je de zwarte zaadjes eruit kan halen. Gooi de vliesjes van de peul weg.
- Breek het kaneelstokje in stukjes.
- Verhit een koekepan op hoog vuur en doe alle specerijen in de pan. Laat een paar minuten op hoog vuur roosteren en schep regelmatig om. Zodra de zaden beginnen te poppen van het vuur halen.
- Doe de specerijen nu in de vijzel om tot een poeder te stampen (het hoeft niet heel fijn poeder te worden!) of doe dit met een specerijenmolen of stamp ze met een beker of pot tot poeder.
- Bewaar in een goed afgesloten glazen potje of blikje.
Voedingswaarden
Calorieën: 94kcal | Bruto koolhydraten: 18g | Eiwit: 4g | Vetten: 4g | Sodium: 19mg | Kalium: 351mg | Vezel: 9g | Vitamine A: 76IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 2mg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 14µg | Calcium: 207mg | Koper: 1mg | IJzer: 7mg | Mangaan: 3mg | Magnesium: 82mg | Fosfor: 85mg | Selenium: 3µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 9g | Macro Vetten: 29% | Macro Koolhydraten: 58% | Macro Eiwitten: 13%
Kan ik Al Andalus vervangen met Garam Masala????
Dat ligt eraan wat je wilt maken, Garam Masala is een echte kerrie mix en smaakt dus heel anders dan Al Andalus.