Deze frisse salade is een echte keto salade. Hoe herken je een keto salade? Een echte keto salade heeft meestal avocado (goede bron van gezonde vetten, vitamines en mineralen), paprika (goede bron van vitamine C) en extra vierge olijfolie (polyfenolen en gezonde vetten).
Deze salade past dan ook goed binnen het Mediterraanse keto dieet, al zal je in Italië geen avocado en paprika in een traditionele salade tegenkomen! Het hele idee van een Mediterraans dieet komt van Ancel Keys. In Italië aten mensen het eten wat ze altijd al aten en Ancel Keys pikte daar bepaalde dingen uit (zoals veel vis en groenten) en noemde dat het Mediterraanse dieet. En ook nu verwijzen dokters nog steeds naar het Mediterraanse dieet.
Een snelle maaltijd
Door deze frisse salade met een biefstukje of een tartaartje te combineren heb je binnen 15 minuten een complete maaltijd op tafel! Vaak denk je dat het sneller is om iets kant-en-klaars, zoals een afhaal pizza of iets van de snackbar, te halen, maar dat lijkt alleen maar zo.
Deze frisse salade is ook heel lekker bij involtini. Dat is wel iets meer werk, maar staat ook noge ens heel mooi op tafel
Frisse salade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram ijsbergsla (of een andere stevige sla, zoals Romaine)
- 1 bosui
- 150 gram groene paprika
- 150 gram avocado
Dressing
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel versgemalen peper
Instructies
- Was de sla en droog met een sla centrifuge of keukenpapier. Snij of scheur in stukjes en doe in een kom.
- Snij het bosuitje in ringetjes.
- Was de paprika en snij de zijkanten er af. Snij de paprika in kleine blokjes.
- Maak de avocado schoon en snij in blokjes. Doe de avocado in de kom met de sla, bosui en paprika.
Dressing
- Voeg de olijfolie en het citroensap aan de salade toe.
- Voeg peper en zout toe en meng de salade goed door. Zet in de koelkast totdat je gaat eten.