Deze jam is heel makkelijk te maken en best wel zoet, vooral vergeleken met chia frambozenjam. Dit komt omdat bosbessen meer vruchtensuiker bevatten dan frambozen.
In 100 gram frambozen zitten 5 gram netto koolhydraten (totaal aantal koolhydraten min vezels), aardbeien bevatten 6 gram netto koolhydraten, bramen 7 gram netto koolhydraten en bosbessen 12 gram netto koolhydraten. Hier kan je meer lezen over fruit op het keto dieet.
Dat is dus een groot verschil in de hoeveelheid natuurlijke vruchtensuikers en dat proef je natuurlijk. Deze jam smaakt dus een stuk zoeter. Toch kan je dit best eten op een keto dieet als je je portie-grootte maar in de gaten houdt!
Deze jam is lekker op keto beschuitjes of bij pannenkoeken of poffertjes of wafels.
Chia bosbessenjam
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 200 gram bosbessen
- 2 eetlepels chia zaadjes
- 1 theelepel vanille extract
Instructies
- Was de bosbessen en pureer met een staafblender.
- Voeg het vanille extract en de chia zaadjes toe.
- Meng heel goed doorelkaar zodat er geen klonten chia zaadjes meer zijn.
- Doe in een schoon potje en bewaar in de koelkast. De chia zaadjes hebben ongeveer 4 uur nodig om een mooie bosbessengelei te maken. Bewaar in de koelkast!