Keto Boerenkoolpesto

Boerenkool pesto

Boerenkool pesto maak je het liefst met verse boerenkool. Haal de grove stelen en de nerven zo veel mogelijk uit de bladeren, zodat je het zachtere blad overhoudt. Deze pesto smaakt natuurlijk anders dan pesto van basilicum, maar hij smaakt helemaal niet bitter, wat je misschien zou verwachten bij boerenkool.

Heel lekker gecombineerd met de geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Je krijgt een felgroene pesto saus als resultaat.

Boerenkool: een superfood?

Boerenkool zit vol met vitaminen en mineralen. Zo bevat het onder andere vitamine C, B1/B2/B3, A, K en E. Bovendien bevat het ook nogeens heel veel mineralen, zoals Kalium, IJzer, Fosfor en Mangaan. En alsof dat niet genoeg is het zit ook nogeens vol met antioxidanten.

Dus ook al kan je geen traditionele boerenkoolstampot op een keto dieet eten, je kan gelukkig wel degelijk boerenkool eten met deze lekkere pesto.

Keto Boerenkoolpesto

Boerenkool pesto

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Pasta saus, Dips & koude sausjes
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 8 personen
calorieën: 268kcal

Ingrediënten

  • 85 gram pijnboompitten
  • 85 gram boerenkoolbladeren
  • 85 gram Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 0.5 eetlepel roomboter

Instructies

  • Was de boerenkoolbladeren en snij de stelen en nerven er zo veel mogelijk uit. Je wilt vooral het zachtere blad overhouden. Doe in een kom voor een staafblender of keukenmachine.
    Keto: boerenkool pesto
  • Maak de knoflook schoon en snij in een aantal stukjes. Doe ook in de kom.
    Boerenkool pesto
  • Fruit de pijnboompitten een paar minuten op matig laag vuur in de boter totdat ze bruin beginnen te worden. Roer ze af en toe door. Als ze klaar zijn aan de kom toevoegen.
    Boerenkool pesto
  • Pers de citroen uit en voeg het citroensap aan de kom toe.
    Pers de citroen uit
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg aan de kom toe. Voeg ook 100ml olijfolie aan de kom toe.
    geraspte parmezaanse kaas
  • Gebruik een staafblender of keukenmachine om alles goed te pureren. Als het te droog is, dan kan je meer olijfolie toevoegen.
    Alle ingrediënten voor de boerenkool pesto pureren

Nutrition

Calorieën: 268kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Eiwit: 6g | Vetten: 26g | Sodium: 181mg | Potassium: 149mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 1166IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 1mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 1µg | Vitamin C: 20mg | Vitamin D: 1µg | Vitamin E: 3mg | Vitamin K: 90µg | Calcium: 149mg | Copper: 1mg | Folate: 9µg | Iron: 1mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 37mg | Phosphorus: 148mg | Selenium: 3µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 3g | Macro Vetten: 85% | Macro Koolhydraten: 6% | Macro Eiwitten: 9%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.