Ga terug
+ personen

Boerenkool pesto

8 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 85 gram pijnboompitten
  • 85 gram boerenkoolbladeren
  • 85 gram Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 0.5 eetlepel roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 268kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 85%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Was de boerenkoolbladeren en snij de stelen en nerven er zo veel mogelijk uit. Je wilt vooral het zachtere blad overhouden. Doe in een kom voor een staafblender of keukenmachine.
  • Maak de knoflook schoon en snij in een aantal stukjes. Doe ook in de kom.
  • Fruit de pijnboompitten een paar minuten op matig laag vuur in de boter totdat ze bruin beginnen te worden. Roer ze af en toe door. Als ze klaar zijn aan de kom toevoegen.
  • Pers de citroen uit en voeg het citroensap aan de kom toe.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg aan de kom toe. Voeg ook 100ml olijfolie aan de kom toe.
  • Gebruik een staafblender of keukenmachine om alles goed te pureren. Als het te droog is, dan kan je meer olijfolie toevoegen.