Keto konjac rijst

Keto konjac rijst

Konjac rijst wordt gemaakt van glucomannan vezels uit de wortels van de konjacplant. Het bevat geen koolhydraten en doordat het in water oplosbare vezels bevat zet het uit in je darmen. Je moet dus wel extra water drinken. Hier kan je mijn konjac review lezen.

Vooral toen ik net met het keto dieet begon vond ik het handig om altijd wat konjac rijst of pasta in mijn keukenkastje te hebben, want het is echt binnen 2 minuten klaar. Dus als je geen zin hebt om te koken, heb je zo een maaltijd op tafel staan. Je kan deze rijst combineren met kerrie schotels of als koude rijstsalade met verschillende soorten groenten en eieren eten. Of je maakt een kedgeree.

Keto leefstijl

rAls je het keto dieet al lang volgt zal je merken dat je op een andere manier gaat eten. Je hebt dan meestal helemaal geen behoefte meer aan brood vervangers, aardappel vervangers, rijst vervangers en/of pasta vervangers. De meeste dagen eet je twee keer in plaats van drie keer op een dag, intermittent fasting gaat namelijk vanzelf. Bovendien eet ik tegenwoordig net zo lief chili con carne met wat guacamole zonder bloemkoolrijst of konjac rijst. Hoe je naar eten gaat kijken verandert naarmate je het keto dieet langer volgt en het keto dieet je leefstijl wordt.

Nu zal dit niet voor iedereen gelden, want het kan natuurlijk ook dat je het keto dieet volgt om af te vallen en daarna wel weer wat meer koolhydraten gaat eten en dus niet meer in ketose blijft. Dit is zeker ook een optie, zolang je dan wel je macro’s aan past en niet te veel vet eet, want veel vet en relatief veel koolhydraten is een gegarandeerde manier om weer aan te komen.

Niet voor iedereen

Konjac rijst is niet geschikt voor jonge kinderen of mensen die soms moeite met slikken hebben. Bovendien kan het de werking van sommige medicatie mogelijk beïnvloeden.

Keto konjac rijst

Keto konjac rijst

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Keto rijst
Keuken: Aziatisch
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Bereidingstijd: 2 minuten
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 10kcal

Ingrediënten

  • 200 gram Konjac rijst

Instructies

  • Doe de konjac rijst in een zeef of vergiet met kleine gaatjes (anders gaat de konjac rijst er doorheen!) en was een paar seconden onder een stromende koude kraan. Als je het pak opent heeft het een visluchtje, maar dat is snel weg.
    Konjac RAWRICE rijst
  • Laat goed uitlekken en voeg de konjac rijst aan je gerecht toe en laat het 2 minuten meekoken of warm het 2 minuten op in een steelpannetje of in een kommetje in de magnetron.
    Keto gevulde paprika en courgette met konjac rijst

Notities

Voedingswaarden

Calorieën: 10kcal | Bruto koolhydraten: 5g | Sodium: 15mg | Kalium: 3mg | Vezel: 5g | Calcium: 210mg | IJzer: 0.2mg | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 0% | Macro Koolhydraten: 100% | Macro Eiwitten: 0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.