Amandelpudding is een typisch keto gerecht. Het is heel lekker als nagerecht, maar je kan het ook als ontbijt eten.

Amandelmelk

zelfgemaakte amandelmelk

Ik gebruik zelfgemaakte amandelmelk. De amandelen moeten een hele nacht weken, dus wel even van te voren inplannen!

Zelfgemaakte amandelmelk kan je niet vergelijken met amandelmelk uit een pak. Het is totaal anders. Zelfgemaakte amandelmelk is romig en je kan amandelen proeven, al is de smaak niet ontzettend sterk, zoals bijvoorbeeld bij kokosmelk. Je kan het maximaal 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Banaan als natuurlijke zoetstof

Amandelmelk heeft geen heel sterke smaak en daarom voeg je veel citroenzest toe. Dit geeft de pudding smaak, maar door ook wat zoets toe te voegen maak je het een stuk lekkerder. Ik hou niet van stevia, erythritol en andere hoogbewerkte zoetstoffen en kies er daarom voor om een beetje banaan toe te voegen. Dit is een stuk natuurlijker plus banaan bevat voedingsstoffen en dit geldt niet voor stevia, erythritol etc.

Voldoende vetten

Op het keto dieet is het belangrijk dat je er voor zorgt dat vet je belangrijkste voedingsbron is. HIerdoor kan je beter in ketose komen en blijven. In amandelmelk zit maar weinig vet. Daarom verhoog je het vetpercentage in deze pudding door mascarpone toe te voegen.

Keto griesmeelpudding

Deze amandelpudding is het keto alternatief voor griesmeelpudding of griesmeelpap.

Amandelpudding

 • 75 gram amandelmeel
 • 375 ml amandelmelk ((Liefst zelfgemaakte amandelmelk))
 • 200 gram mascarpone
 • 50 gram banaan ((Ik gebruik plakjes bevroren banaan, die ik van te voren ontdooi.))
 • 3 eieren
 • 2 citroenen (alleen zest)
 • 0.5 theelepel vanille aroma ((optioneel))
 • 15 gram roomboter
 1. Verwarm de oven voor op 160º celsius.

 2. Prak de banaan. 3. Breng de amandelmelk met de mascarpone aan de kook. Zodra de melk kookt van het vuur halen en de banaan toevoegen, goed roeren. 4. Klop de eieren los in een grote kom.

 5. Rasp de citroenschil en voeg toe aan de kom met eieren. Meng door elkaar. 6. Voeg nu één soeplepel warme melk aan de kom met losgeklopte eieren toe en roer door elkaar heen. 7. Blijf dit herhalen totdat je alle melk aan de eieren hebt toegevoegd. 8. Voeg nu het amandelmeel en vanille aroma aan de kom toe en meng goed door. 9. Vet 6 ramekins in met de boter en vul met het amandel beslag. 10. Zet de ramekins in de voorverwarmde oven en bak de pudding in 1 uur en een kwartier gaar. De pudding is klaar zodra hij er stevig uitziet, als je er een metalen saté prikker insteekt, moet die er schoon uitkomen. De pudding kan zowel warm als koud gegeten worden.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *