Deze keto tabouleh is lekker bij warm weer en Arabische en Griekse gerechten. Je kan tabouleh zowel als voorgerecht of als bijgerecht eten. Deze frisse salade komt oorspronkelijk uit de Syrische en Libanese keuken en je kan het dan ook goed bij bijvoorbeeld kofte serveren als bijgerecht. Je kan daar dan ook eventueel baba ghanoush bij maken. Helaas is het geen goede combinatie met keto kibbeh, want de hoeveelheid koolhydraten wordt dan te hoog voor één maaltijd.
Keto tabouleh
Keto tabouleh lijkt qua ingrediënten grotendeels op ‘gewone’ tabouleh, met als grote verschil dat je de bulgur vervangt door gepeld hennepzaad. Gepeld hennepzaad kan je het beste in de koelkast bewaren. Je wilt het ook niet te lang bewaren, want het gaat oxideren (wordt ranzig, ook al proef je dit misschien niet). Koop daarom bij voorkeur kleinere hoeveelheden.
Veel platte peterselie en munt
Tabouleh bestaat grotendeels uit verse kruiden, namelijk platte peterselie (ook de steeltjes, want die hebben juist veel smaak!) en munt, het liefst spearmint of pepermunt. Als je die niet kan vinden dan kan je Marokkaanse munt gebruiken. Marokkaanse munt is wat grover van structuur, snij de blaadjes daarom wat fijner.
Extra vierge olijfolie
Gezonde vetten in de keto tabouleh komen uit de extra vierge olijfolie en het gepelde hennepzaad.
Keto tabouleh
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 250 gram gepeld hennepzaad
- 15 gram platte peterselie
- 10 gram spearmint of pepermunt (Marokkaanse munt kan ook)
- 1 bosui
- 150 gram trostomaat
- 1 citroen
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- ⅛ theelepel zout
- ⅛ theelepel grofgemalen peper
Instructies
- Doe het hennepzaad in een ruime kom. Pers de citroen uit en meng het citroensap door het hennepzaad heen.
- Was de platte peterselie en de munt. Knip of snij in stukjes van 1-2 cm. Gebruik ook de steeltjes van de platte peterselie. Als je Marokkaanse munt gebruikt, snij of knip dat dan wat fijner. Voeg aan de kom met hennepzaad toe.
- Haal eventuele lelijke bladeren en de worteltjes van de bosui af en snij de bosui in stukjes. Voeg aan de kom toe.
- Was de tomaat en snij doormidden. Haal met een mesje het vruchtvlees met de zaadjes los en verwijder dit (je kan er gazpacho mee maken).
- Snij de tomaat in kleine stukjes.
- Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Je kan deze salade goed van te voren maken en in de koelkast zetten, zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.