Pittige paprikadip

Zelf dips maken, zoals deze pittige paprikadip, is heel makkelijk en snel.

Kant-en-klare sausjes hebben vrijwel altijd toegevoegde suikers en/of zetmeel en passen daardoor niet goed binnen het keto dieet. Maar dit is echt geen probleem. In een minuut of 5 heb je zo 3 of meer verschillende dips, zoals deze pittige paprikadip of bijvoorbeeld Tzatziki, gemaakt.

Mayonaise als basis

Voor veel dips, ook voor deze pittige paprikadip, gebruik je mayonaise als basis. Je kan mayonaise zelf maken of een kant-en-klare mayonaise gebruiken. Hier kan je zien hoe je zelf mayonaise maakt.

Je kan ook kant-en-klare mayonaise kopen, maar kies dan een mayonaise met weinig koolhydraten, want ook aan veel soorten mayonaise wordt suiker toegevoegd. Hier kan je mijn mayonaise review lezen.

Het voordeel van mayonaise als basis is dat het door de hoge hoeveelheid vetten goed binnen het keto dieet past en dat je het makkelijk in een dip kan maken. Je kan specerijen makkelijk met de mayonaise mengen. Dus paprikapoeder mengt best goed met mayonaise.

Pittige paprikadip

Om te zorgen dat de dip niet te vettig smaakt, meng ik de mayonaise voor deze pittige paprikadip met crème fraîche. Ik gebruik evenveel mayonaise als crème fraîche en voeg dan een pittige paprikapoeder toe en wat knoflookpoeder. Als je je sausje nog pittiger wilt kan je nog een beetje chilipoeder toevoegen.

Deze pittige paprikadip is lekker bij keto drumsticks maar ook bij een keto cheeseburger of crudité’s.

Keto paprikadip

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Dips & koude sausjes
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 2
Netto koolhydraten: 2g
Calorieën: 130kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel pittige paprikapoeder
  • 0.25 theelepel knoflookpoeder
  • 0.25 theelepel chilipoeder (optioneel)

Instructies

  • Meng de mayonaise met de crème fraîche goed door elkaar heen.
    Meng de crème fraîche en mayonaise goed door elkaar heen
  • Voeg de chilipoeder toe en meng weer goed door. Voeg dan de knoflookpoeder toe.
    knoflookpoeder toevoegen en doormengen
  • Proef even. Als de dip niet pittig genoeg is voeg dan wat chilipoeder toe. Doe in een schaaltje en zet in de koelkast totdat je hem nodig hebt.
    Pittige paprikadip

Voedingswaarden

Calorieën: 130kcal | Bruto koolhydraten: 3g | Eiwit: 1g | Vetten: 13g | Sodium: 105mg | Kalium: 80mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 1873IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 26µg | Calcium: 21mg | Koper: 1mg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 6mg | Fosfor: 25mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 2g | Macro Vetten: 88% | Macro Koolhydraten: 9% | Macro Eiwitten: 3%

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.