Deze gevulde eend vul je met een mengsel van kippenlevertjes, pancetta en kruiden.
Zodra je de buikholte van de eend gevuld hebt, moet je de eend dichtnaaien, want anders valt de vulling eruit. Je doet dit met speciaal keukengaren en een grote, wat botte naald (bijvoorbeeld een grote stopnaald of een grote borduurnaald). Het moet een naald met een groot oog zijn, want anders past het keukengaren er niet doorheen. Ik vind zelf een plastic naald het prettigst. Zelf gebruik ik dit keukengaren en deze plastic naald.
Gevulde eend uit Venetië
Nederland heeft veel water en we hebben dus veel eenden. Hetzelfde geldt natuurlijk voor Venetië, want dat ligt aan een lagune. Er zijn daar dan ook veel eenden.
Eend staat dan ook regelmatig op het menu in restaurants in Venetië. Bovendien worden kippenlevertjes graag gegeten in Italië, dus de combinatie is echt Italiaans en heel lekker! Bovendien is dit een typisch keto gerecht: hoog in gezonde vetten en vol met voedingsstoffen.
Vasten
Gevulde eend uit Venetië is een heel voedzaam gerecht en is dan ook heel geschikt als je de overgang naar langer vasten wilt maken. Je kan het dus gebruiken als je begint met intermittent fasting, maar ook als je al fat-adapted bent en OMAD wilt proberen.
Gevulde eend uit Venetië
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 kilo eend
- 125 gram kippenlevertjes
- 50 gram pancetta
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram amandelmeel
- 1 theelepel extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels jonge salieblaadjes
- 2 eetlepels rozemarijn
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 275° celsius.
- Snij de rauwe kippenlevertjes in kleine stukjes en doe in een kom. Snij de pancetta in blokjes en voeg toe aan de kom. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg ook toe aan de kom.
- Was de rozemarijn en de salie. Dep droog en haal de rozemarijn van het takje af (takje weggooien) en knip de helft van de salie blaadjes in kleine stukjes.
- Voeg het amandelmeel en de kruiden ook aan de kom toe. Meng alles in de kom goed door elkaar heen. Dit wordt de vulling voor de eend.
- Vul de buikholte van de eend met de vulling en naai dicht met keukengaren en een grote botte naald.
- Neem een ovenschaal en vet die in met de olijfolie of leg er een vel bakpapier in. Leg de eend in de ovenschaal. Leg de boter en de rest van de salieblaadjes bovenop de eend.
- Braad de eend 2 uur [/timer]in de oven. Elk half uur (!) moet je het vocht in de ovenschaal over de eend scheppen zodat de eend niet uitdroogt. Keer eventueel de schaal als je oven niet overal even heet is (dus dat de voorkant van de schaal nu naar de achterkant komt te staan).
- Als er te weinig vocht in de ovenschaal is om de eend mee te bedruipen, dan kan je wat water toevoegen, maar alleen als dit ook echt nodig is. Je wilt namelijk dat de eend mooi knapperig aan de buitenkant wordt, en sappig aan de binnenkant.