Rosbief is lekker sappig omdat het vlees nog mooi roze-rood is en niet doorgebakken. Rood vlees bevat veel eiwitten maar niet heel veel vet. Het is daarom een goed idee om een bron van vet aan deze vleesschotel toe te voegen.
Deze rosbiefschotel lijkt op carpaccio. In Piedmont, waar carpaccio oorspronkelijk vandaan komt, wordt het geserveerd met krullen roomboter. In plaats van de krullen boter, smelt ik de boter en schenk dan de gesmolten boter over de rosbief. Dan direct serveren, zodat de boter nog warm is.
Rosbiefschotel zoals in Piedmont
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 1g
Calorieën: 402kcal
Ingrediënten
Vleesschotel
- 100 gram plakjes rosbief
- 1 eetlepel pijnboompitten geroosterd
- 30 gram roomboter
- beetje citroensap
- zout en peper
- rucola om te garneren
Instructies
- Rooster de pijnboompitten op een matig vuur een paar minuten zodat ze lichtbruin worden. Schep af en toe om.
- Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. De boter mag niet bruin worden.
- Leg de plakjes rosbief op een bord. Strooi er zout en peper naar smaak over heen.
- Strooi de pijnboompitten er over heen en verdeel de rucola blaadjes over de schotel.
- Schenk de gesmolten boter en een beetje citroensap over het vlees.
Voedingswaarden
Calorieën: 402kcal | Bruto koolhydraten: 2g | Eiwit: 23g | Vetten: 35g | Sodium: 1719mg | Kalium: 340mg | Vezel: 1g | Vitamine A: 750IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 8mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 2µg | Vitamine C: 45mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 2mg | Vitamine K: 7µg | Calcium: 280mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 9µg | IJzer: 3mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 46mg | Fosfor: 251mg | Selenium: 7µg | Zink: 4mg | Netto koolhydraten: 1g | Macro Vetten: 76% | Macro Koolhydraten: 2% | Macro Eiwitten: 22%