Deze lekkere zomerpudding is koolhydraatarm en bevat geen toegevoegde suiker, maar wel wat banaan als natuurlijke zoetstof. Daardoor is deze pudding wat hoog in koolhydraten voor het keto dieet. Je maakt deze pudding met amandelmelk. Amandelmelk kan je heel eenvoudig zelf maken. Je kan het ook kant-en-klaar kopen, maar dat is vaak veel minder lekker en bevat vaak veel toevoegingen (en soms ook suiker).
Als je heel weinig koolhydraten gedurende de dag hebt gegeten dan kan het dus wel, maar houd je portiegrootte wel goed in de gaten, zodat je in ketose kan blijven.
Amandelpudding met aardbeiensaus
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Amandelpudding
- 300 ml amandelmelk
- 75 ml slagroom
- 75 gram mascarpone
- 150 ml Griekse yoghurt 10% vet
- 1 theelepel amandelextract
- 50 gram banaan
- gelatine blaadjes of agar agar Genoeg om 0.7 liter te binden
Vruchtensaus
- 50 gram aardbeien, frambozen en/of bosbessen
- 20 gram banaan optioneel
- 0.25 theelepel vanille extract
Instructies
- Pureer de banaan met een beetje amandelmelk.
- Verwarm de amandelmelk, gepureerde banaan en de double cream in een steelplan. Voeg het amandelextract toe. Breng het tegen de kook, maar het mag niet koken. Haal dan van het vuur af.
- Volg de instructies voor de gelatine blaadjes of agar agar. Gelatine blaadjes moeten meestal even in koud water weken, uitgeknepen en dan aan het warme gerecht toegevoegd. Zorg dat het eerste blaadje is opgelost, voordat je het volgende blaadje toevoegt. Zodra alle gelatineblaadjes zijn toegevoegd, iets laten afkoelen (ongeveer 10 minuten).
- Meng dan 150 ml volle Griekse yoghurt door het amandelmelk mengsel. Schenk in een met koud water omgespoelde puddingvorm.
- Zet een aantal uur in de koelkast om op te stijven.
Vruchtensaus
- Pureer een handje schoongemaakte aardbeien en/of frambozen en/of bosbessen.
- Voeg eventueel een paar plakjes banaan toe als de saus te zuur is, en pureer de banaan door de rest van het fruit. Je kan eventueel ook wat vanille extract toevoegen.
- Schenk de saus over de pudding direct voor het serveren.