Peperonata is een typisch Italiaans gerecht. Simpel maar met ontzettend veel smaak! De Italiaanse keuken is supergoed in het combineren van smaken. Dit gerecht is echt het proberen waard!
Peperonata in de slowcooker
Je kan peperonata het best in een slowcooker maken. Hierdoor wordt de smaak namelijk nog geconcentreerder. Kook het 3-4 uur op de lage stand.
Je kan het ook heel goed invriezen. Maak dus wat extra als je toch bezig bent en vries 1 of meerder porties in of maak het in. Hier kan je meer over inmaken lezen.
Lekker bij vis of kip
Dit gerecht kan zowel warm of koud gegeten worden. Je kan het van tevoren maken en in de koelkast zetten, zodat de smaak nog verder kan ontwikkelen.
Ik vind peperonata vooral een heel lekker bijgerecht bij vis of bij kip. Het is wel wat hoger in koolhydraten dan de meeste keto bijgerechten. Dit komt door de paprika’s. Let dus op dat je andere gerechten die dag laag in koolhydraten zijn, zodat je totaal aantal netto koolhydraten niet boven de 20 gram komen. Als lid van keto-recepten kan je dit natuurlijk heel makkelijk doen met de menu planner. Voor elke dag kan je dan zien wat je totaal aantal koolhydraten die dag is.
Peperonata
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 240 gram groene paprika’s (2 paprika’s)
- 240 gram rode paprika’s (2 paprika’s)
- 120 gram gele paprika (1 paprika)
- 240 gram tomaten (ongeveer 3 tomaten)
- 125 gram tonijn in olijfolie uitlekgewicht
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 ansjovisfilets
- 2 theelepels kappertjes
- 1 theelepel gerookt paprika poeder
- 10 gram platte perterselie
Instructies
- Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij ze dan in niet te kleine stukken.
- Maak de knoflook schoon en snij in kleine stukjes. Snij de ansjovis ook in stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan. Zodra de olie heet is de knoflook en de ansjovis toevoegen. Het vuur naar matig hoog zetten en de knoflook en ansjovis een minuut laten bakken.
- Nu de paprika toevoegen en even doorscheppen. Laat dit 4-5 minuten bakken op matig hoog vuur.
- Was de tomaten en snij in stukken.
- Voeg nu de tomaten en paprika poeder aan de pan met paprika toe. Even doorroeren. Laat in 45-60 minuten op laag vuur gaar pruttelen. Je kan de peperonata nu ook in een slowcooker doen en op de lage stand in 3-4 uur garen.
- Haal van het vuur en laat 15 minuten afkoelen. Roer er nu de uitgelekte tonijn en de kappertjes door.
- Was de peterselie en knip met een schaar in stukken van 2-3 cm. Strooi over de peperonata en serveer.