Zelf hete pepertjes inmaken is zo gedaan!

Hete pepertjes inmaken is helemaal niet moeilijk. Voor 1 euro heb je op de markt een flinke bak gekleurde pepertjes. Je kan kiezen uit pittige groene, rode, gele of oranje.

Pepertjes: pittig of mild

Deze groene pepers zijn flink pittig, maar niet zo heet als sommige gele en oranje chili-pepertjes. Je kan niet altijd op de kleur afgaan, groen kan veel scherper zijn dan rood of oranje. Als je geen verassing wilt, vraag het dan even aan de verkoper. Je hoeft natuurlijk geen pittige pepers te gebruiken, mild is ook heel lekker.

Speciale spullen om in te maken

Je hebt behalve een schone glazen pot met deksel, niks speciaals nodig. Je hoeft ook geen speciale pot te kopen, ik bewaar glazen potten als ze leeg zijn. Ik haal de etiketten eraf en was ze dan (inclusief deksel) in de vaatwasser op 70° celsius. Kleinere potten gebruik ik voor notenpasta’s en chia-jam en de grotere potten bijvoorbeeld voor pepertjes.

Ik maak ze in en gebruik ze dan in tal van (Mexicaanse) gerechten, inclusief salades, burgers, maar ze zijn ook heel lekker bij een omelet. Ze geven net dat extra beetje smaak en kleur aan je gerechten.

Doordat ze ingemaakt zijn, kan je ze heel goed in de koelkast bewaren.

Zelf hete pepertjes inmaken is zo gedaan!

Zelf ingrediënten maken is helemaal niet moeilijk en hoeft ook helemaal niet veel werk te zijn.
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Marinade & kruidenmix
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Porties: 10 porties
calorieën: 13kcal

Ingrediënten

  • 250 gram pepers of pepertjes
  • 1 theelepel zout
  • azijn

Instructies

  • Zorg dat je een grote schone pot hebt. Je kan de pot eventueel steriliseren door hem 10 minuten in een pan met kokend water met een flinke eetlepel zout te laten koken. Laat de deksel zo'n 5 minuten meekoken. Veel vaatwassers hebben ook een sterilisatie programma (bijvoorbeeld voor baby flesjes).
  • Was de pepertjes en snij ze in ringetjes. Laat de zaadjes zitten.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Zodra het water goed kookt de pepertjes en een theelepel zout toevoegen en weer opnieuw aan de kook brengen. Laat de pepertjes 2 minuten koken. Giet ze dan af en doe in de schone pot.
  • Vul de pot met de azijn. Pot dichtdraaien en in de koelkast bewaren. De pepertjes moeten goed onderstaan en je wilt de pot zo vol mogelijk met vloeistof zodat er niet veel plek voor lucht is.

Notities

Nutrition

Calories: 13kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 0.1g | Saturated Fat: 0.01g | Polyunsaturated Fat: 0.03g | Monounsaturated Fat: 0.003g | Sodium: 234mg | Potassium: 85mg | Fiber: 0.4g | Sugar: 1g | Vitamin A: 6% | Vitamin C: 101% | Calcium: 1% | Iron: 2%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *