Een heerlijke zalm-kabeljauw visschotel die niet alleen heel lekker en gezond is, maar er net wat aparter uit ziet. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om te maken.
Vetgehalte
Deze zalm-kabeljauw visschotel is vrij laag in vet, maar dat is geen probleem als je het met bijvoorbeeld wat crème fraîche of een bijvoorbeeld deze dip serveert. Een andere optie is om een dessert, zoals bijvoorbeeld panna cotta toe te voegen.
Hier kan je meer lezen over hoeveel vet je wilt eten op het keto dieet. Zalm, vooral wilde zalm maar dat is moeilijk te krijgen en erg duur, is een goede bron van onder andere Omega 3 vetzuren.
Kokosrijst
Dit gerecht kan je goed combineren met keto kokosrijst. Gewone rijst past niet binnen het keto dieet, maar gelukkig zijn er veel goede en lekkere rijstvervangers.
Zalm-kabeljauw schotel
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
Visschotel
- 250 gram zalmfilet
- 250 gram kabeljauwfilet
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 0.5 limoen
- 0.25 jalapeno peper
- zout en peper
- 30 ml extra vierge olijfolie
- 10 gram verse koriander
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
- Als je bevroren vis gebruikt, zorg dan dat de vis ontdooid is. Indien nodig de vis in een vergiet laten uitlekken en dan goed droog deppen met keukenpapier. Snij de kabeljauw in 1.5 cm brede repen en de zalm in 2 cm brede repen.
- Leg reepjes zalm in een rechte baan en leg daar reepjes kabeljauw naast. Ga door totdat de hele ovenschotel met afwisselende reepjes gevuld is.
- Snij de jalapeno peper in kleine stukjes.
- Pers de limoen uit en schenk over de vis. Maak op smaak met wat zout, peper en in kleine stukjes gesneden jalapeno peper. Verdeel over de vis.
- Strooi de sesamzaadjes over de vis en bak de vis dan in 7 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Was de koriander en dep droog. Knip of hak het een stukken van een paar centimeter en strooi over de visschotel.