Een supersnelle, super makkelijke, frisse yoghurt-munt dip (raita).
Yoghurt-munt dip: gedroogde of verse munt
Je kan gedroogde munt gebruiken. Maar als je verse munt hebt, is het nog lekkerder.
Het liefst Engelse (garden) munt of een andere munt met wat fijnere blaadjes. Dus niet de munt die je voor Marokkaanse thee gebruikt, want die is wat te stengelig en te grof, tenzij je alleen de hele kleine, jonge blaadjes gebruikt.
Als je een tuin of balkon hebt, raad ik je aan om in het voorjaar een munt plantje te kopen. Munt is een ontzettend sterke plant en je zal er dus jaren plezier van hebben.
Volle yoghurt
Het is het lekkerst om een volle stevige yoghurt te gebruiken. Zelfgemaakte yoghurt is het allerlekkerst en mooi stevig! Je kan ook Griekse 10% vet yoghurt of gewone (volle) yoghurt uit de supermarkt gebruiken en die een aantal uur laten uitlekken (kijk hier hoe je dat doet). Hierdoor krijg je een stevigere yoghurt die geschikter is als dip.
Je kan je yoghurt dip in een mooie vorm maken met een kookring. Neem een bord of serveerschaal, let de kookring erop en giet de dip voorzichtig in de kookring. Laat dit dan 15 minuten of langer in de koelkast opstijven en haal dan voorzichtig de kookring weg. Voor yoghurt werkt dit het beste met een metalen kookring, want dat blijft niet plakken, dus je krijgt een mooie duidelijke rand.
Maak van te voren
Deze dip is zo gemaakt en het is daarom echt de moeite waard om het van te voren te maken (eventueel een dag van te voren) en dan in de koelkast te zetten. Het krijgt dan de tijd om zijn munt-smaak te ontwikkelen.
Yoghurt-munt dip
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel muntblaadjes of 1 theelepel gedroogde munt
- 2 eetlepels volle yoghurt Griekse yoghurt (10% vet)
Instructies
- Was de munt en dep droog met keukenpapier. Knip de munt met een schaar in kleine stukjes.
- Doe de yoghurt in een kommetje en voeg de munt toe. Meng door elkaar.
- Om te serveren kan je een kookring gebruiken. Leg de kookring op het bord en schep de dip er voorzichtig in. Met een theelepeltje de yoghurt in de ring verspreiden en de ring dan voorzichtig weghalen. Garneer met een munt-blaadje.