yoghurt met frambozen en slagroom

Yoghurt met frambozen en slagroom

Mis je je yoghurt ’s ochtends? Yoghurt met frambozen en slagroom kan dan misschien af en toe een optie zijn.

Op het keto dieet probeer je vooral te kiezen voor een ontbijt hoog in gezonde vetten met voldoende eiwitten Hierdoor krijg je je hongergevoel beter onder controle en voel je je langer verzadigd. Dit is heel belangrijk, want om je insuline niveau laag te houden wil je niet alleen de hoeveelheid koolhydraten beperken maar ook het aantal eetmomenten op een dag. Je wilt maximaal drie maaltijden per dag eten en geen tussendoortjes. Dit is moeilijker als je een ontbijt neemt dat misschien wel voldoende vetten, maar weinig eiwitten vergeleken met het aantal koolhydraten neemt. De macro’s van zo’n ontbijt zijn niet ideaal. Bovendien moet je de rest van de dag extra uitkijken dat je niet te veel koolhydraten gebruikt.

Meer eiwitten

Een iets betere optie is dan deze keto rijstepudding. De cottage cheese is hierin een goede bron van eiwitten. Lees dan wel eerst mijn cottage cheese review, want niet alle cottage cheese past even goed binnen het keto dieet.

Slagroom

Vooral Nederlandse yoghurt, ook volle yoghurt, bevat niet heel erg veel vet. Daarom voeg je vrij veel slagroom toe, want zo kan je het vetgehalte in dit ontbijt verhogen. Je kan wat slagroom uit het kuipje direct bij de yoghurt doen en doorroeren of je kan de slagroom eerst opkloppen, eventueel met een klein beetje vanille aroma zonder toegevoegde suikers of andere zoetstoffen.

Kleine beetjes slagroom kan je met de hand met een garde opkloppen, maar een slagroomapparaat is nog handiger. Je doet daar de maximale hoeveelheid slagroom (in mijn slagroomapparaat is dat 250 ml) in en gebruikt een patroon om de slagroom ’te kloppen’. Je kan het slagroom apparaat gewoon in de koelkast zetten en zo heb je steeds kant-en-klare slagroom bij de hand. Handig, want op het keto dieet mag je ook best wat slagroom in je koffie.

yoghurt met frambozen en slagroom 1

Yoghurt met frambozen en slagroom

5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Snel keto ontbijt, Vegetarisch keto ontbijt
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 8g
Calorieën: 361kcal

Ingrediënten

  • 150 ml volle yoghurt
  • 75 ml slagroom
  • 50 gram frambozen

Instructies

  • Klop de slagroom (ongeklopte slagroom kan ook) en meng door de yoghurt.
    Doe de yoghurt en slagroom in een kom
  • Voeg dan de frambozen toe.
    weeg de frambozen

Voedingswaarden

Calorieën: 361kcal | Bruto koolhydraten: 11g | Eiwit: 8g | Vetten: 33g | Sodium: 29mg | Kalium: 132mg | Vezel: 3g | Vitamine A: 1103IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 13mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 1mg | Vitamine K: 6µg | Calcium: 61mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 11µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 16mg | Fosfor: 61mg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 8g | Macro Vetten: 80% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 9%
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.