Drinken als je aan het vasten bent

Wat kan je drinken als je aan het vasten bent?

  • water (bij voorkeur zonder prik)
  • water met een beetje zout (als je hoofdpijn hebt)
  • thee (zonder suiker of melk): zwarte thee, groene thee, kruidenthee
  • koffie (zonder suiker of melk)
  • zelfgemaakte bouillon van botten zonder groente

Het lijstje is dus beperkt! Let op dat als je thee met een smaakje koopt, dat er dan geen suiker in zit, dus ook geen stukjes fruit!

Je kan het best vooral water drinken als je gaat vasten. Drink bij voorkeur geen water met prik want dat stimuleert het hongergevoel (het zorgt dat je lichaam meer van het hongerhormoon ghreline aanmaakt). Daarentegen is groene thee juist weer goed om het hongergevoel tegen te gaan. Groene thee is dus ook een aanrader!

Drink voldoende!

Als je gaat vasten, is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Door te zorgen dat je gehydrateerd blijft, zal je je beter voelen en het vasten beter kunnen volhouden. Bovendien is het veel gezonder voor je lichaam, want door voldoende te drinken kan je lichaam makkelijker afvalstoffen uitscheiden. En dat is natuurlijk één van de redenen waarom vasten gezond is.

Watervasten & koffieverslaving

Veel mensen zijn niet alleen verslaafd aan suiker maar ook aan koffie.

Watervasten is een bepaalde manier van vasten, waarbij je uitsluitend water drinkt en dus geen thee of koffie. Het kan zijn dat als je plotseling stopt met koffie te drinken, je flink hoofdpijn krijgt. Dit kan een aantal dagen duren voordat je lichaam gewend is aan een leven zonder koffie. Bovendien heeft watervasten wel een aantal nadelen, het kan namelijk leiden tot een electrolyten imbalans, vooral een tekort aan natrium en magnesium. Je kan dit oplossen door wat zout aan je water toe te voegen en een bad met magnesiumsulfaat te nemen.

Het prettige is dat je zo snel van je koffie verslaving afkomt, maar het maakt het vasten wel een stuk moeilijker! Je kan natuurlijk ook van een koffie verslaving afkomen, door het aantal koppen koffie dat je drinkt geleidelijk af te bouwen, de kans op neveneffecten is dan veel kleiner.

Wat kan je niet drinken als je aan het vasten bent?

Alles wat niet op bovenstaand lijstje staat, kan je niet drinken.

Je kan dus geen eiwitshakes, vruchtenshakes of afvalshakes drinken.

Je kan ook geen sapjes of smoothies drinken, ook geen afvalsmoothies! Ook geen groentensmoothies!

Je kan geen cappuccino, Latte, mocha etc. drinken. Ook niet met amandelmelk. Alleen zwarte koffie zonder enige toevoeging of thee zonder toevoeging kan je drinken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.