Drinken als je aan het vasten bent

Wat kan je drinken als je aan het vasten bent?

Je kan het best vooral water drinken als je gaat vasten. Je mag in principe ook water met prik drinken (je kan dit zelf maken met een Sodastream), maar bij sommige mensen kan water met prik het hongergevoel (het zorgt dat je lichaam meer van het hongerhormoon ghreline aanmaakt) stimuleren. In dat geval kan je het dus beter niet drinken.

  • water
  • water met een beetje zout (als je hoofdpijn hebt)
  • water met wat appelazijn
  • thee (zonder suiker of melk): zwarte thee, groene thee, kruidenthee
  • koffie (zonder suiker of melk)

Het lijstje is dus beperkt! Let op dat als je thee met een smaakje koopt, dat er dan geen suiker in zit, dus ook geen stukjes fruit!

Daarentegen is bekend dat groene thee, zwarte koffie en water met wat appelazijn juist goed zijn om het hongergevoel tegen te gaan.

Drink voldoende!

Als je gaat vasten, is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Door te zorgen dat je gehydrateerd blijft, zal je je beter voelen en het vasten beter kunnen volhouden. Bovendien is het veel gezonder voor je lichaam, want door voldoende te drinken kan je lichaam makkelijker afvalstoffen uitscheiden. En dat is natuurlijk één van de redenen waarom vasten gezond is.

Watervasten & koffieverslaving

Veel mensen zijn niet alleen verslaafd aan suiker maar ook aan koffie.

Watervasten is een bepaalde manier van vasten, waarbij je uitsluitend water drinkt en dus geen thee of koffie. Het kan zijn dat als je plotseling stopt met koffie te drinken, je flink hoofdpijn krijgt. Dit kan een aantal dagen duren voordat je lichaam gewend is aan een leven zonder koffie. Bovendien heeft watervasten wel een aantal nadelen, het kan namelijk leiden tot een electrolyten imbalans, vooral een tekort aan natrium en magnesium. Je kan dit oplossen door wat zout aan je water toe te voegen en een bad met magnesiumsulfaat te nemen.

Het prettige is dat je zo snel van je koffie verslaving afkomt, maar het maakt het vasten wel een stuk moeilijker! Je kan natuurlijk ook van een koffie verslaving afkomen, door het aantal koppen koffie dat je drinkt geleidelijk af te bouwen, de kans op neveneffecten is dan veel kleiner.

Wat kan je niet drinken als je aan het vasten bent?

Alles wat niet op bovenstaand lijstje staat, kan je niet drinken. Je kan dus geen eiwitshakes, vruchtenshakes of afvalshakes drinken.

Je kan ook geen sapjes of smoothies drinken, ook geen afvalsmoothies! Ook geen groentensmoothies! Je kan geen cappuccino, Latte, mocha etc. drinken. Ook niet met amandelmelk. Alleen water, zwarte koffie zonder enige toevoeging of thee zonder toevoeging kan je drinken.

Geen supplementen

Als je aan het vasten bent, dan kunnen supplementen, dus vitamine D of bijvoorbeeld vitamine C, ook er voor zorgen dat je je vast breekt. Ik raad aan om nooit heel lang te vasten. Gedurende een vast van een aantal dagen is het ook echt niet nodig om supplementen te nemen, tenzij op voorschrift van een arts. Maar als je onder behandeling van een arts staat en/of medicatie gebruikt, is het natuurlijk sowieso heel belangrijk dat je dit met je arts overlegt. Lees ook altijd eerst mijn disclaimer voordat je gaat vasten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.