keto dieet en acné

Voeding, astma, acné en eczeem

Vooral in de Westerse wereld, hebben meer en meer volwassenen en kinderen last van eczeem, acné en astma.

Onderzoekers in Nieuw Zeeland hebben een verband gevonden tussen het regelmatig eten van fast food en het ontwikkelen van astma en allergieën.

Acné

keto dieet en acné

Er is ook steeds meer anecdotisch bewijs, dat het keto dieet acné kan verminderen of zelfs genezen. Acné is natuurlijk ook een vorm van chronische ontstekingen, waarbij ons immuunsysteem in overdrive gaat.

Bovendien heeft acné in 80% ook met hormonen (vooral insuline en testosteron) te maken. Dit is waarom zowel pubers als vrouwen in de menopause last van acné kunnen krijgen. Vrouwen met PCOS (poly cysteus ovarium syndroom) hebben ook een grotere kans op acné.

Astma

het keto dieet tegen astma

Ik vond dit heel interessant, want ik heb zelf jarenlang last van astma gehad. Voordat ik aan het keto dieet begon, at ik regelmatig fast food. Ik was namelijk een grote fan van het McDonalds Chickensandwich menu.

Echter, sinds ik het keto dieet volg (nu ongeveer 2,5 jaar) is mijn astma compleet verdwenen. Natuurlijk bewijst dit op zichzelf nog niks, maar het is wel in lijn met de bevindingen van deze onderzoekers in Nieuw Zeeland.

Eczeem

het keto dieet en eczeem

Mijn man heeft een soortgelijke ervaring met zijn eczeem gehad. Nou is hij nooit een fan van fastfood geweest, maar at hij voordat we aan het keto dieet begonnen, best veel bewerkt voedsel.

Sinds hij het keto dieet volgt, is hij helemaal van zijn eczeem af. Hij had sinds hij een jaar of zeven was last van eczeem. Na een aantal weken keto dieet, verdween het en hij is nu al meerdere jaren eczeemvrij.

Keto dieet

Er is steeds meer onderzoek dat uitwijst dat het keto dieet ontstekingen in het lichaam tegengaat. Zowel astma als eczeem, maar ook acné gaan gepaard met chronische ontstekingen. Als je het keto dieet volgt en in ketose bent, maakt je lichaam ondermeer het keton betahydroxybutyraat. Dit keton is een ontzettend krachtige ontstekingsremmer. Het is dus niet vreemd dat hierdoor ontstekingen minder worden. 

Hier kan je meer lezen over het keto dieet en acné.

Op een keto dieet eet je natuurlijk geen fast food. Fast food bevat vaak veel koolhydraten (patat, broodjes, sausjes). Koolhydraten zorgen dat ons lichaam insuline aanmaakt en dat kan leiden tot meer ontstekingen. Bovendien wordt de patat/burgers etc. gefrituurd in zaad-oliën. Inmiddels is er steeds meer bewijs dat deze oliën ontstekingen in ons lichaam veroorzaken.

Bovendien helpt een constanter en lager insuline niveau om je hormonen beter in balans te krijgen. Ook dit kan met meerdere huidziektes, zoals psoriasis en acné helpen. 

Op het keto dieet kan je zuivelproducten zoals slagroom, mascarpone, kaas etc. eten. Sommige mensen zijn heel gevoelig voor zuivelproducten en kunnen er niet goed tegen. Bij hen kunnen zuivelproducten juist tot huidproblemen zoals acné leiden. Als je dus het keto dieet volgt en zelfs na 3-4 maanden (geef het dus even de tijd!) je acné niet beter of misschien zelfs slechter wordt, dan kan het een idee zijn om helemaal geen zuivelproducten te gebruiken. Dit zou je 2 maanden lang kunnen doen en dan kijken of je een verbetering ziet. Neem wat foto’s voordat je hieraan begint zo dat je goed kan bekijken of het werkt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.