Fast food en obesitas

Voeding, astma, acné en eczeem

Vooral in de Westerse wereld, hebben meer en meer volwassenen en kinderen last van eczeem, acné en astma.

Onderzoekers in Nieuw Zeeland hebben een verband gevonden tussen het regelmatig eten van fast food en het ontwikkelen van astma en allergieën.

Astma

Ik vond dit heel interessant, want ik heb zelf jarenlang last van astma gehad. Voordat ik aan het keto dieet begon, at ik regelmatig fast food. Ik was namelijk een grote fan van het McDonalds Chickensandwich menu.

Echter, sinds ik het keto dieet volg (nu ongeveer 2,5 jaar) is mijn astma compleet verdwenen. Natuurlijk bewijst dit op zichzelf nog niks, maar het is wel in lijn met de bevindingen van deze onderzoekers in Nieuw Zeeland.

Eczeem

Mijn man heeft een soortgelijke ervaring met zijn eczeem gehad. Nou is hij nooit een fan van fastfood geweest, maar at hij voordat we aan het keto dieet begonnen, best veel bewerkt voedsel.

Sinds hij het keto dieet volgt, is hij helemaal van zijn eczeem af. Hij had sinds hij een jaar of zeven was last van eczeem. Na een aantal weken keto dieet, verdween het en hij is nu al meerdere jaren eczeemvrij.

Acné

Er is ook steeds meer anecdotisch bewijs, dat het keto dieet acné kan verminderen of zelfs genezen. Acné is natuurlijk ook een vorm van chronische ontstekingen, waarbij ons immuunsysteem in overdrive gaat.

Keto dieet

Er is steeds meer onderzoek dat uitwijst dat het keto dieet ontstekingen in het lichaam tegengaat. Zowel astma als eczeem (en ook andere huidziekten, zoals acné) gaan gepaard met ontstekingen. Dus als je door de juiste voeding te eten, minder ontstekingen krijgt, is het niet gek dat dat helpt.

Hier kan je meer lezen over het keto dieet en acné.

Op een keto dieet eet je natuurlijk geen fast food. Fast food bevat vaak veel koolhydraten (patat, broodjes, sausjes). Koolhydraten zorgen dat ons lichaam insuline aanmaakt en dat kan leiden tot meer ontstekingen. Bovendien wordt de patat/burgers etc. gefrituurd in zaad-oliën. Inmiddels is er steeds meer bewijs dat deze oliën ontstekingen in ons lichaam veroorzaken.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *