Deze tomaten-bleekselderij salade maak je met een bij voorkeur blauwe kaas, zoals Gorgonzola. De dressing maak je met extra vierge olijfolie, citroensap en zwarte peper.
Tomaat
Voor 2 personen gebruik één grote trostomaat van zo’n 150 gram. Tomaten passen op zich goed binnen het keto dieet, al kan je je soms op hun gewicht verkijken.
Ik haal de zaadjes en het vruchtvlees uit de tomaat, die kan je voor gazpacho gebruiken. Je zou de zaadjes wel kunnen gebruiken, maar dan krijg je een heel natte salade.
Tomaten-bleekselderij salade
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Porties: 2 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 324kcal
Ingrediënten
- 100 gram bleekselderij (bij voorkeur met wat bladeren)
- 150 gram tomaat (1 grote trostomaat)
- 100 gram gorgonzola
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- ⅛ theelepel versgemalen peper
- zout naar smaak
Instructies
- Was de bleekselderij stengels en snij ze in dunne plakjes. Gebruik de bladeren ook
- Was de tomaat en snij doormidden. Snij met een mesje het vruchtvlees met de zaadjes los en haal dit er met een theelepel uit. Je kan hier gazpacho van maken.
- Snij de tomaat in kleine stukjes en doe in een kom met de bleekselderij.
- Snij de gorgonzola in kleine stukjes.
- Voeg de gorgonola toe aan de kom met de tomaat en bleekselderij.
- Voeg de olijfolie, citroensap en versgemalen peper aan de kom toe en meng door elkaar heen.
Voedingswaarden
Calorieën: 324kcal | Bruto koolhydraten: 6g | Eiwit: 12g | Vetten: 29g | Sodium: 742mg | Kalium: 436mg | Vezel: 2g | Vitamine A: 1231IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 15mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 3mg | Vitamine K: 30µg | Calcium: 292mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 47µg | IJzer: 1mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 25mg | Fosfor: 224mg | Selenium: 7µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 78% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 14%