Hendi thermometer

Thermometer met een probe

Wil je zelf kaas, yoghurt of crème fraîche maken? Als je dit soort zuivelproducten wilt maken is een thermometer met een probe een essentieel keukenhulpje. De juiste temperatuur is namelijk heel belangrijk.

Precies hetzelfde geldt voor een mooi stuk vlees, zoals rosbief, rollade, maar ook T-bone steak. Je wilt het niet te lang gebraden, dan wordt het taai, maar je wilt het ook niet rauw. Een thermometer met een probe is dan ontzettend handig.

Juiste bacteriën

Om kaas, yoghurt of bijvoorbeeld crème fraîche te maken, maak je gebruik van de werking van bepaalde bacteriën. Je wilt dat juist die bacteriën zich kunnen vermeerderen en niet dat andere bacteriën de overhand krijgen, want dan bederft je product.

Als je dan een thermometer met een probe hebt kan je dit goed reguleren. Ik laat de probe van de thermometer in de pan, terwijl ik de inhoud verwarm. Als de inhoud dicht bij de ideale temperatuur zit, zet ik het vuur lager of haal ik de pan helemaal van het vuur. De inhoud in de pan zal namelijk nog wat verder in temperatuur blijven toenemen. Dat is wanneer je uit moet kijken dat de temperatuur niet te hoog wordt.

Thermometer met een probe

Ik heb zelf verschillende thermometers met een probe gebruikt en de meesten werken goed. Op dit moment gebruik ik deze Hendi thermometer met probe.

Deze thermometer kan je niet alleen voor zuivelproducten gebruiken, maar ook voor vlees en gevogelte. Heel handig dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.