spinazie a la creme

Spinazie a la crème

Spinazie a la crème is echt keto. Spinazie is namelijk laag in koolhydraten en je combineert met mascarpone, wat hoog in vetten is.

Spinazie stomen om vitamine C te behouden

Ik gebruik voor spinazie a la crème diepvries spinazie in deelblokjes. Deze garen heel snel in de stoom koker. Bijna alle groenten die je misschien normaal gesproken zou koken kan je stomen.

Het voordeel van groente stomen is dat je minder vitamine C verliest. Als je groente in water kookt, lost een deel van de vitamine C in het kookwater op. Als je dit water vervolgens afgiet, raak je die vitamine C dus kwijt. Met stomen heb je dat probleem niet.

Extra vetten

Gestoomde spinazie heeft veel minder vetten dan gesmoorde spinazie. Op het keto dieet is het de bedoeling dat je meeste calorieën uit gezonde vetten komen. Dit betekent overigens niet dat je enorme hoeveelheden vet hoeft te eten, want vetten bevatten veel meer calorieën dan koolhydraten en eiwitten. Als je naar je bord kijkt wordt het grootste deel ingenomen door eiwitten en koolhydraten, dit geldt dus ook op het keto dieet.

Om te zorgen dat deze spinazie a la crème voldoende vetten bevat, voeg je mascarpone toe. Mascarpone is een dikke zachte kaas, het is dus eigenlijk geen room, al lijkt het wel wat op een dikke room, zoals het Engelse clotted cream.

Geen gekke toevoegingen

Op het keto dieet probeer je zo natuurlijk mogelijk en zo gezond mogelijk te eten. Spinazie a la crème is een eenvoudig en makkelijk gerecht om te maken en past prima binnen het keto dieet. Je zou denken dat hetzelfde geldt voor kant-en-klare spinazie a la crème, maar meestal is dat niet het geval. Kijk maar naar de ingrediënten, zo zit in Jumbo spinazie a la crème:

  1. Spinazie 70%
  2. water
  3. room 2,5% (melk)
  4. raapzaadolie
  5. rijstzetmeel
  6. zout
  7. lactose (melk)
  8. magere melkpoeder
  9. melkeiwit
  10. verdikkingsmiddelen: E412 en E415
  11. dextrose
  12. wortelpoeder
  13. uienpoeder
  14. sjalotpoeder
  15. preipoeder
  16. natuurlijke aroma’s

Kant-en-klare spinazie a la crème is niet veel sneller klaar en lang zo gezond niet. En dit geldt echt niet alleen voor de Jumbo spinazie a la crème, lees dus vooral de achterkant van de verpakking met de volledige ingrediënten lijst.

spinazie a la creme

Spinazie a la crème

No ratings yet
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Andere bijgerechten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 4g
Calorieën: 281kcal

Ingrediënten

  • 750 gram spinazie deelblokjes (bevroren)
  • 200 gram mascarpone
  • ½ theelepel nootmuskaat

Instructies

  • Vul het bakje van de stoomkoker met kokend water tot het maximum niveau.
  • Verdeel de spinazie deelblokjes over 2 mandjes en zet op de stomer. Doe de deksel er bovenop.
    spinazie deelblokjes
  • Stoom de spinazie in 15-20 minuten gaar. Zodra de spinazie gaar is, kan je het makkelijk met een vork loshalen.
    spinazie gaar stomen
  • Zodra de spinazie gaar is, doe je het in een kom. Voeg de mascarpone toe en roer door elkaar heen totdat je een egale massa krijgt.
    mascarpone door de spinazie mengen
  • Strooi de nootmuskaat over de spinazie a la crème.

Voedingswaarden

Calorieën: 281kcal | Bruto koolhydraten: 9g | Eiwit: 10g | Vetten: 24g | Sodium: 166mg | Kalium: 649mg | Vezel: 5g | Vitamine A: 22686IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 1mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine C: 10mg | Vitamine E: 5mg | Vitamine K: 698µg | Calcium: 312mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 272µg | IJzer: 4mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 141mg | Fosfor: 92mg | Selenium: 11µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 4g | Macro Vetten: 74% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 14%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.