Spinazie a la crème is echt keto. Spinazie is namelijk laag in koolhydraten en je combineert met mascarpone, wat hoog in vetten is.

Spinazie stomen om vitamine C te behouden

Ik gebruik voor spinazie a la crème diepvries spinazie in deelblokjes. Deze garen heel snel in de stoom koker. Bijna alle groenten die je misschien normaal gesproken zou koken kan je stomen.

Het voordeel van groente stomen is dat je minder vitamine C verliest. Als je groente in water kookt, lost een deel van de vitamine C in het kookwater op. Als je dit water vervolgens afgiet, raak je die vitamine C dus kwijt. Met stomen heb je dat probleem niet.

Extra vetten

Gestoomde spinazie heeft veel minder vetten dan gesmoorde spinazie. Op het keto dieet is het de bedoeling dat je meeste calorieën uit gezonde vetten komen. Dit betekent overigens niet dat je enorme hoeveelheden vet hoeft te eten, want vetten bevatten veel meer calorieën dan koolhydraten en eiwitten. Als je naar je bord kijkt wordt het grootste deel ingenomen door eiwitten en koolhydraten, dit geldt dus ook op het keto dieet.

Om te zorgen dat deze spinazie a la crème voldoende vetten bevat, voeg je mascarpone toe. Mascarpone is een dikke zachte kaas, het is dus eigenlijk geen room, al lijkt het wel wat op een dikke room, zoals het Engelse clotted cream.

Geen gekke toevoegingen

Op het keto dieet probeer je zo natuurlijk mogelijk en zo gezond mogelijk te eten. Spinazie a la crème is een eenvoudig en makkelijk gerecht om te maken en past prima binnen het keto dieet. Je zou denken dat hetzelfde geldt voor kant-en-klare spinazie a la crème, maar meestal is dat niet het geval. Kijk maar naar de ingrediënten, zo zit in Jumbo spinazie a la crème:

 1. Spinazie 70%
 2. water
 3. room 2,5% (melk)
 4. raapzaadolie
 5. rijstzetmeel
 6. zout
 7. lactose (melk)
 8. magere melkpoeder
 9. melkeiwit
 10. verdikkingsmiddelen: E412 en E415
 11. dextrose
 12. wortelpoeder
 13. uienpoeder
 14. sjalotpoeder
 15. preipoeder
 16. natuurlijke aroma’s

Kant-en-klare spinazie a la crème is niet veel sneller klaar en lang zo gezond niet. En dit geldt echt niet alleen voor de Jumbo spinazie a la crème, lees dus vooral de achterkant van de verpakking met de volledige ingrediënten lijst.

Spinazie a la crème

 • 750 gram spinazie deelblokjes ((bevroren))
 • 200 gram mascarpone
 • ½ theelepel nootmuskaat
 1. Vul het bakje van de stoomkoker met kokend water tot het maximum niveau.

 2. Verdeel de spinazie deelblokjes over 2 mandjes en zet op de stomer. Doe de deksel er bovenop. 3. Stoom de spinazie in 15-20 minuten gaar. Zodra de spinazie gaar is, kan je het makkelijk met een vork loshalen. 4. Zodra de spinazie gaar is, doe je het in een kom. Voeg de mascarpone toe en roer door elkaar heen totdat je een egale massa krijgt. 5. Strooi de nootmuskaat over de spinazie a la crème.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *