Sperzieboontjes met avocado en bosuitjes is een gouden combinatie en superketo natuurlijk!
Sperzieboontjes zijn niet superlaag in koolhydraten, maar zo lang je er niet te veel van eet kan het wel degelijk binnen een keto dieet.
Avocado: een superfood?
Het is ook een goed idee om heel regelmatig avocado te eten. Avocado bevat veel vitamines en mineralen, waaronder kalium. Vooral als je net met het keto dieet begint, kan het zijn dat je een tekort aan kalium krijgt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Hier kan je daar meer over lezen. Een makkelijke manier om te zorgen dat je voldoende kalium binnenkrijgt is door regelmatig avocado, zalm, spinazie of champignons te eten.
Bosuitjes
Bosuitjes geven dit gerecht net dat extra beetje smaak. Wist je dat je van het uiteinde van het bosuitje weer heel makkelijk een nieuw bosuitje kan groeien? Hier kan je zien hoe je dat doet. Vroeger bewaarde ik bosuitjes altijd in de koelkast, maar tegenwoordig in een glas met een paar centimeter water (ik ververs dat om de paar dagen) – je bosuitjes blijven dan veel langer mooi en ze blijven doorgroeien.
Sperzieboontjes met avocado en bosuitjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 500 gram sperzieboontjes
- 2 avocado’s
- 1 bosui
- 30 gram roomboter
Instructies
- Was de sperzieboontjes en snij het uiteinde waar het takje heeft gezeten er vanaf. Het puntje kan gewoon blijven zitten.
- Doe de sperziebonen in een pan met een laagje water zodat ze net onder staan. Breng het water aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt het vuur naar matig draaien, maar de boontjes moeten wel blijven koken (water moet blijven borrelen). Doe de deksel half op de pan en laat een minuut of 10 koken.
- Maak ondertussen de avocado’s schoon. De avocado eerst zachtjes kneden zodat je hem makkelijk uit de schil kan halen. Snij de avocado dan doormidden en haal de pit eruit. Ik doe dat door een scherp mesje in de pit te steken en hem er dan uit te tillen. Haal het avocado vruchtvlees met een lepel voorzichtig uit de avocado en snij in stukjes.
- Was het bosuitje en verwijder lelijke blaadjes en snij het puntje met de worteltjes eraf. Snij de rest (inclusief het loof) in ringetjes en doe in een kom met de avocado.
- Check of de boontjes gaar zijn. Je moet er met een vork in kunnen prikken, zonder dat ze breken. Je wilt ze dus bijtgaar (nog een beetje stevig). Als ze nog te hard zijn dan nog wat langer laten koken.
- Zodra de boontje gaar zijn, de pan van het vuur halen. Giet de boontjes af in een vergiet en laat even uitlekken. Doe ze dan in de kom en laat de boter over de boontjes smelten. Voeg de avocado en bosui toe en meng door elkaar heen.