Kabeljauw met groenten is een simpel en typisch Italiaans visgerecht. Het is bovendien heel makkelijk om te maken en je hebt maar één pan nodig!

Het is belangrijk om een stevige vis te kiezen die niet snel uit elkaar valt. Traditioneel wordt dit gerecht daarom met kabeljauw gemaakt. Bovendien heeft kabeljauw vergeleken met pangasius of witvis veel meer smaak.

Als je diepvries kabeljauw gebruikt, haal het dan het liefst de avond van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast, zodat het (bijna) ontdooit is als je gaat koken. Als het nog een heel klein beetje bevroren is, geeft dat niet.

Makkelijk en feestelijk éénpansgerecht

Eigenlijk ben je er maar 5 minuten mee bezig en dan zet je het in de oven. Kookwekker zetten, klaar!

Je hoeft dus helemaal niet goed te kunnen koken om dit te maken, er is niks moeilijks of ingewikkelds aan.

Combineer met een bron van vetten

Dit gerecht is relatief laag in vet voor het keto dieet. Het is daarom een goed idee om het te combineren met een dessert dat hoog in vet is, zoals bijvoorbeeld panna cotta.

Kabeljauw met groenten uit de oven

 • 500 gram kabeljauwfilet (Diepvries is prima, maar wel van te voren ontdooien!)
 • 1 rode paprika
 • 2 venkelknollen
 • 1 courgette
 • 400 gram middelgrote tomaten
 • 75 ml extra vierge olijfolie
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 220º celsius.
 2. Was de groente en dep droog. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

 3. Haal eventueel het buitenste blad van de venkel af (alleen als het er niet mooi uitziet). Snij de venkel in vieren en snij elk kwart dan in plakken. Hou het venkelloof apart om mee te garneren. Als je verse venkel heb kan je de steeltjes in kleine stukjes snijden en ook meebakken. 4. Snij de tomaten in plakken van 1-2 cm dik. Maak de paprika schoon en snij in reepjes. 5. Doe een laag courgette plakjes in een ovenschaal (of verdeel over meerdere ovenschalen). Verdeel de reepjes paprika over de courgette. 6. Dep de kabeljauw goed droog met keukenpapier en verdeel over de groenten in de ovenschaal. 7. Verdeel de venkel over de kabeljauw. 8. Leg nu de plakken tomaat in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout. 9. Giet nu de olijfolie over de ovenschaal met kabeljauw en groenten en bak in [timer minutes=25]25-30 minuten[/timer] gaar in de voorverwarmde oven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *