Kabeljauw met groenten uit de oven 11

Kabeljauw met groenten uit de oven

Kabeljauw met groenten is een simpel en typisch Italiaans visgerecht. Het is bovendien heel makkelijk om te maken en je hebt maar één pan nodig!

Het is belangrijk om een stevige vis te kiezen die niet snel uit elkaar valt. Traditioneel wordt dit gerecht daarom met kabeljauw gemaakt. Bovendien heeft kabeljauw vergeleken met pangasius of witvis veel meer smaak.

Als je diepvries kabeljauw gebruikt, haal het dan het liefst de avond van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast, zodat het (bijna) ontdooit is als je gaat koken. Als het nog een heel klein beetje bevroren is, geeft dat niet.

Makkelijk en feestelijk éénpansgerecht

Eigenlijk ben je er maar 5 minuten mee bezig en dan zet je het in de oven. Kookwekker zetten, klaar!

Je hoeft dus helemaal niet goed te kunnen koken om dit te maken, er is niks moeilijks of ingewikkelds aan.

Combineer met een bron van vetten

Dit gerecht is relatief laag in vet voor het keto dieet. Het is daarom een goed idee om het te combineren met een dessert dat hoog in vet is, zoals bijvoorbeeld panna cotta.

Kabeljauw met groenten uit de oven 12

Kabeljauw met groenten uit de oven

4.50 van 10 stemmen
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Vis
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
Netto koolhydraten: 10g
Calorieën: 340kcal

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauwfilet Diepvries is prima, maar wel van te voren ontdooien!
  • 1 rode paprika
  • 2 venkelknollen
  • 1 courgette
  • 400 gram middelgrote tomaten
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220º celsius.
  • Was de groente en dep droog. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
    Groene snijplank met in plakken gesneden courgette
  • Haal eventueel het buitenste blad van de venkel af (alleen als het er niet mooi uitziet). Snij de venkel in vieren en snij elk kwart dan in plakken. Hou het venkelloof apart om mee te garneren. Als je verse venkel heb kan je de steeltjes in kleine stukjes snijden en ook meebakken.
    Groene snijplank met stukjes venkel
  • Snij de tomaten in plakken van 1-2 cm dik. Maak de paprika schoon en snij in reepjes.
  • Doe een laag courgette plakjes in een ovenschaal (of verdeel over meerdere ovenschalen). Verdeel de reepjes paprika over de courgette.
    Ovenschaal met plakjes courgette en reepjes paprika
  • Dep de kabeljauw goed droog met keukenpapier en verdeel over de groenten in de ovenschaal.
    Ovenschaal met kabeljauw
  • Verdeel de venkel over de kabeljauw.
    Ovenschaal met kabeljauw en daar bovenop venkel
  • Leg nu de plakken tomaat in de ovenschaal en bestrooi met wat peper en zout.
    Ovenschaal met tomaat bovenop de kabeljauw
  • Giet nu de olijfolie over de ovenschaal met kabeljauw en groenten en bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

Calorieën: 340kcal | Bruto koolhydraten: 16g | Eiwit: 25g | Vetten: 20g | Sodium: 139mg | Kalium: 1428mg | Vezel: 6g | Vitamine A: 2069IU | Vitamine B1: 1mg | Vitamine B2: 1mg | Vitamine B3: 4mg | Vitamine B5: 1mg | Vitamine B6: 1mg | Vitamine B12: 1µg | Vitamine C: 76mg | Vitamine D: 1µg | Vitamine E: 5mg | Vitamine K: 23µg | Calcium: 97mg | Koper: 1mg | Foliumzuur: 81µg | IJzer: 2mg | Mangaan: 1mg | Magnesium: 83mg | Fosfor: 363mg | Selenium: 42µg | Zink: 1mg | Netto koolhydraten: 10g | Macro Vetten: 52% | Macro Koolhydraten: 19% | Macro Eiwitten: 29%
4.50 from 10 votes (10 ratings without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.