Keto kabeljauw met groente op Italiaanse wijze

Kabeljauw met groenten uit de oven

Kabeljauw met groenten is een simpel en typisch Italiaans visgerecht. Het is bovendien heel makkelijk om te maken en je hebt maar één pan nodig!

Het is belangrijk om een stevige vis te kiezen die niet snel uit elkaar valt. Traditioneel wordt dit gerecht daarom met kabeljauw gemaakt. Bovendien heeft kabeljauw vergeleken met pangasius of witvis veel meer smaak.

Als je diepvries kabeljauw gebruikt, haal het dan het liefst de avond van tevoren uit de vriezer en leg het in de koelkast, zodat het (bijna) ontdooit is als je gaat koken. Als het nog een heel klein beetje bevroren is, geeft dat niet.

Makkelijk en feestelijk éénpansgerecht

Eigenlijk ben je er maar 15 minuten mee bezig en dan bak je eerst de groente in de oven en voeg je na ongeveer een half uur de vis toe. Kookwekker zetten, klaar!

Je hoeft dus helemaal niet goed te kunnen koken om dit te maken, er is niks moeilijks of ingewikkelds aan.

Rozemarijn

Ik vind zelf dat dit gerecht vooral door de toevoeging van de combinatie van rozemarijn, knoflook en olijfolie zo lekker is, dus ik zou vooral de rozemarijn niet achterwege laten! Ik gebruik hele takjes (je kan ze in de supermarkt bij de verse kruiden in de koeling kopen).

Dit gerecht ruikt heerlijk en ziet er feestelijk uit. Een echte aanrader!

Keto kabeljauw met groente op Italiaanse wijze

Kabeljauw met groenten uit de oven

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vis
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 654kcal

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet Diepvries is prima, maar wel van te voren ontdooien!
  • 1 rode paprika
  • 2 venkelknollen
  • 2 courgettes
  • 500 gram middelgrote tomaten
  • 1 handvol rozemarijn of gedroogde rozemarijn
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 150 gram mascarpone
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220º celsius.
  • Was de groente en dep droog. Snij de courgette in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Haal eventueel het buitenste blad van de venkel af (alleen als het er niet mooi uitziet). Snij de venkel in dunne plakken.
  • Snij de tomaten in plakken van 1-2 cm dik.
  • Was de rozemarijn en dep droog. Maak de knoflook schoon en snij in plakjes. Snij de roomboter in blokjes.
  • Doe alle groente in een ovenschaal en meng met de knoflook, rozemarijn, mascarpone en de helft van de olijfolie goed door elkaar heen. Bak 25-30 minuten in de oven.
    Keto kabeljauw met groenten uit de oven
  • Haal na 25-30 minuten[/timer] de schotel uit de oven en schep alles door. Leg de kabeljauw er nu bovenop en giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met zout en peper. Zet weer in de oven en bak 15-20 minuten totdat de vis gaar is, maar nog wel stevig.
    Keto kabeljauw met groente op Italiaanse wijze

Nutrition

Calorieën: 654kcal | Bruto koolhydraten: 19g | Eiwit: 33g | Vetten: 50g | Sodium: 166mg | Potassium: 1851mg | Fiber: 7g | Vitamin A: 2375IU | Vitamin C: 106.3mg | Calcium: 123mg | Iron: 2.7mg | Netto koolhydraten: 12g | Macro Vetten: 68% | Macro Koolhydraten: 12% | Macro Eiwitten: 20%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.