Deze salade met keto-aardappeltjes bevat geen echte aardappeltjes. Geroosterde radijsjes zijn echter een heel goed alternatief voor geroosterde aardappeltjes. Ze hebben de textuur van vastkokende aardappels en ze hebben geen scherpe smaak (meer).
Om deze salade te maken moet je de radijsjes wel eerst even in de oven roosteren. Maar het zijn geen aardappels, dus het is zo gedaan! In 10 minuten zijn ze al gaar. Zo zijn er nog veel meer goede aardappelvervangers op het keto dieet.
Radijsjes en hazelnoten: een heel lekkere combinatie
Voordat je de radijsjes gaat roosteren kan je al wat hazelnoten roosteren. Als je noten roostert dan brengt het de smaak veel beter uit. Het is dus echt de moeite waard om dat even te doen.
Zodra de oven ongeveer 175° Celsius is, leg je de hazelnoten op een bakplaat met een vel bakpapier. Rooster de hazelnoten 4 minuten en schep ze dan even om. Rooster ze dan nog een minuut of 2 en ze zijn klaar. Wel even laten afkoelen voordat je ze in stukjes hakt! Geef de noten minimaal een half uur, maar het liefst een uur de tijd om de olie weer op te nemen. Dit is waarom het een goed idee is om de noten al van te voren te roosteren.
Hak ze vervolgens in wat grotere stukjes met een hakmes, dus niet met een blender of in een keukenmachine. Ze moeten juist vrij grof blijven.
Lekker met kip en een bieslook-creme fraîche dip
Ik vind deze salade met keto-aardappeltjes heel lekker met gebraden kip met Vin Santo of gebraden kip of Italiaanse wijze en een bieslook-crème fraîche dip.
Salade met keto-aardappeltjes
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 100 gram salade
- 300 gram radijsjes
- 50 gram bruine hazelnoten
- 2 eetlepels bieslook
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel (frambozen) azijn
- grof zeezout
Instructies
- Verwarm de oven eerst voor op 175° celsius. Zodra de oven op temperatuur is, de hazelnoten op de ovenplaat bedekt met een vel bakpapier leggen en 4 minuten roosteren, dan omscheppen en nog eens 2 minuten roosteren. Zodra de hazelnoten klaar zijn, ze uit de oven halen.
- Verhoog de oventemperatuur nu naar 225° celsius en leg een nieuw vel bakpapier op de ovenplaat.
- Was de radijsjes en snij het worteltje en het loof eraf. Halveer de radijsjes en leg ze op de ovenplaat.
- Bak de radijsjes in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Knip ondertussen wat bieslook met een schaar in kleine stukjes totdat je ongeveer 2 eetlepels bieslook hebt. Was nu ook de sla en droog het in een sla centrifuge.
- Maak een vinaigrette met de olijfolie en de frambozenazijn, voeg zout naar smaak toe.
- Haal de radijsjes uit de oven zodra ze klaar zijn. Laat ze even staan en hak ondertussen de hazelnoten in grove stukken.
- Meng de sla. radijsjes, hazelnoten en bieslook door elkaar heen en voeg dan de vinaigrette toe. Meng opnieuw goed door elkaar heen.