Deze Rundervinken kan je zelf maken door rundergehakt in een goed platgeslagen lapje rundvlees te wikkelen, maar je kan ze ook kant-en-klaar bij je slager kopen.

Je verdeelt het rundergehakt in kleine porties ter grootte van een worstje en dan rol je het in een goed platgeslagen runderlapje, rosbief is hier ideaal voor. Op die manier is het heel snel gaar. Je kan het rundergehakt op smaak brengen met peper, zout en wat nootmuskaat en/of tijm.

Rundervinken van de supermarkt?

Verschillende supermarkten verkopen ook rundervinken. Check dan wel de verpakking dat er geen verborgen suikers en zetmeel aan toegevoegd is. Hier kan je de ingrediënten zien in Jumbo rundervinken. Ze bevatten ondermeer paneermeel, glucosestroop, dextrose en tal van andere toevoegingen zoals rundereiwit en weipoeder. Zo’n product wil je bij voorkeur vermijden.

Je kan ze dan veel beter zelf maken door een aantal plakken rosbief op elkaar te leggen (zodat je een dikke plak krijgt) en daar dan rundergehakt in te wikkelen. Zo vermijdt je de toevoegingen die in kant-en-klare supermarkt rundervinken zitten.

Rundervinken

 • 40 gram roomboter
 • 300 gram rundergehakt
 • 150 gram rosbief ((in een vrij dikke, stevige plak, maar je moet het nog wel kunnen rollen))
 • ⅛ theelepel nootmuskaat
 • ⅛ theelepel uienpoeder ((optioneel))
 • ⅛ theelepel tijm ((optioneel))
 • peper en zout
 1. De buitenkant van deze rundervinken bestaat uit een dikke plak rosbief. Je kan je slager vragen om de rosbief dikker te snijden, zodat je het gehakt er mooi in kan wikkelen. Als je rosbief uit de supermarkt gebruikt, kan je meerdere plakken op elkaar gebruiken om een stevige plak te krijgen.

 2. Maak het gehakt op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel ook wat tijm en/of uienpoeder. Leg wat gehakt op de rosbief en maak in een rolletje.

 3. Smelt de boter in een koekenpan of braadpan. Zodra de boter gesmolten is de rundervinken in de pan doen en op matig-hoog vuur aanbraden zodat ze rondom bruin zijn.

 4. Zodra ze rondom bruin zijn, het vuur naar matig zetten en een scheutje water in de pan doen. Doe de deksel nu half op de pan en laat ze in een [timer minutes=15]minuut of 15[/timer]goed gaar worden.

Vlees, 15 minuten maaltijd
Nederlands

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *