De Italiaanse naam voor roerei is ‘uova strapazzate con pomodori’. Ik denk dat veel Italiaanse kinderen hiermee groot gebracht zijn.

Slow food is niet voor niks Italiaans

Het is heel anders dan mijn andere roerei gerechten, want die zijn supersnel klaar. Zoals met best wel veel Italiaanse gerechten duurt uova strapazzate wat langer. Je moet het op een vrij laag vuur langere tijd laten garen. Het voordeel van deze kookmethode is dat je gerecht veel meer smaak krijgt.

Het is niet voor niets dat de ‘slow food’ beweging in Italië is begonnen. Deze beweging is een reactie op ‘fast food’.

Het idee erachter is dat je lokaal geproduceerd eten, dat op een milieu vriendelijke en diervriendelijke manier geproduceerd is, gebruikt en dat op traditionele manier bereid.

Je neemt de tijd om te eten en er van te genieten.  Het is een totaal andere manier van met voedsel en voeding omgaan. Dit traditionele Italiaanse gerecht past hier dus prima bij.

Het is dus echt een lekker gerecht voor in het weekend, misschien brunch op zondag met keto bagels of keto beschuitjes. Het lijkt misschien heel simpel en dat is het ook, maar het heeft oh zo veel smaak!

Roerei op zijn Italiaans: Uova strapazzate con pomodori

 • 8 eieren
 • 400 gram vleestomaten
 • 60 ml extra vierge olijfolie
 • 15 gram verse basilicum
 • peper en zout
 1. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan op matig vuur. 2. Was de tomaten en dep ze droog met keukenpapier. Snij ze in kleine stukjes.
 3. Was de basilicum en dep droog met keukenpapier. Houdt een paar blaadjes apart om mee te garneren. De rest van de basilicum in stukjes hakken of snijden.

 4. Doe de tomaten in de koekepan en laat ze [timer minutes=10]5-10 minuten[/timer] sudderen, zodat de tomaten niet meer heel nat zijn. 5. Klop de eieren goed los in een kom. Voeg de basilicum toe (hou een paar blaadjes apart om mee te garneren). 6. Voeg de eieren aan de tomaten toe en roer voorzichtig totdat de eieren gaar zijn. Dit duurt [timer minutes=5]5-10 minuten[/timer], afhankelijk van de pan en hoe hoog het vuur is. Je wilt niet dat de eieren helemaal droog zijn. 7. Breng op smaak met zout en peper en garneer met een paar blaadjes basilicum.

 8. Serveer warm bijvoorbeeld met Keto beschuitjes.Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *