Deze Keto Quiche Lorraine is ideaal voor lunch, een picknick of om mee te nemen naar school of werk. Deze quiche is mooi stevig en natuurlijk heel lekker!

De quiche is klaar zodra je er een saté prikker in kan steken en die er weer helemaal schoon uitkomt. Hoe kleiner je vormen hoe eerder de quiche klaar is, dus check regelmatig.

Zowel koud als warm heel lekker. Serveer met een salade.

Quiche Lorraine met amandelmeelkorst

Amandelkorst

  • 75 gram amandelmeel
  • 1 theelepel psyllium
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels roomboter
  • 0.25 theelepel bakpoeder
  • snufje zout

Vulling

  • 75 gram spekblokjes
  • 0.5 ui (in stukjes )
  • 80 gram Gruyere kaas (geraspt)
  • 75 gram ham of Parma ham (in blokjes)
  • 0.5 theelepel tijm
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 0.5 theelepel nootmuskaat
  • 200 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel psyllium
  • 0.5 eetlepel roomboter

Amandelmeel korst

  1. Verwarm de oven voor op 170º celsius.
  2. Gebruik een halve eetlepel boter om een kleine ronde vorm (15 cm in diameter) in te vetten. Je kan ook muffincases en een muffin tray gebruiken en een aantal kleine quiche lorraine’s maken.
  3. Splits het ei. Zet het eiwit in een kopje in de koelkast, want dat gebruik je straks voor de vulling.
  4. Meng alle ingrediënten voor de korst goed door elkaar heen. Gebruik een mixer, staafblender of een vork.
  5. Doe het deeg in een 15cm grote vorm (voor 3 personen) of muffin cases. Maak een dun bodempje en maak een randje, door met een theelepel of eetlepel wat deeg omhoog te duwen.

  6. Zet de vorm of vormpjes in de koelkast om te koelen, terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  1. Bak de stukjes ui en spekblokjes in een halve eetlepel boter, totdat ze mooi beginnen te kleuren. Voeg nu de tijm toe en roer door. Neem de pan van het vuur.

  2. Rasp de kaas en snij de ham in blokjes.
  3. Klop het eiwit in een kleine kom of beker stijf. Zet in de koelkast voor later.
  4. Doe de eieren in een kom of beker van een (hand)mixer en klop goed los.
  5. Voeg de geraspte kaas, ham, spekblokjes met ui, nootmuskaat, psyllium en creme fraîche toe en meng goed doorelkaar.

  6. Laat de vulling [timer minutes=7]5-10 minuten[/timer] staan zodat het dikker wordt (eventueel nog wat psyllium toevoegen, als het heel dun is). Schep het eiwit voorzichtig door de vulling.

  7. Doe de vulling in de vorm en bak in de voorverwarmde oven.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *