Keto Caprese muffins zijn makkelijk en snel om te maken. Caprese muffins zijn vegetarisch en ideaal voor in een lunchdoos of als partyfood.
Keto beslag voor pizza muffins
Je maakt keto Caprese muffins met een keto beslag van eieren, mascarpone en geraspte mozzarella. Je gebruikt kant-en-klare geraspte mozzarella uit de supermarkt. Dit werkt namelijk veel beter dan als je zelf mozzarella zou raspen. Je voegt ook mascarpone toe om de hoeveelheid vet te verhogen en de juiste keto macro’s te bereiken. Verder voeg je vervolgens kleine tomaatjes en basilicum als smaakmakers aan toe.
Pizza muffins
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 50 gram geraspte mozzarella
- 50 gram mascarpone
- 80 gram cherry tomaten
- 4 verse basilicumblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175° Celsius.
- Klop de eieren los.
- Voeg de mascarpone aan de losgeklopte eieren toe en mix goed door elkaar heen, dit gaat het makkelijkst met een elektrische mixer).
- Knip de basilicum blaadjes in stukjes en voeg toe aan het eierbeslag. Ik gebruik 1 vrij groot blaadje per muffin.
- Voeg de geraspte mozzarella toe aan het eierbeslag
- Doe een klein laagje beslag in de muffintray.
- Leg in elk muffin vakje twee tomaatjes.
- Giet de rest van het beslag bovenop de tomaatjes. .
- Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Voor 2 personen krijg je vier muffins