Olijven met pit hebben veel meer smaak

Olijven

Olijven zijn de perfecte keto snack. Snel, makkelijk en lekker. Laag in koolhydraten, relatief hoog in gezonde vetten en ze bevatten veel vezels.

Geen zaad-oliën!

Toch zijn niet alle olijven een even goede keus op het keto dieet. Je wilt namelijk olijven in water of in olijfolie, dus niet in andere plantaardige oliën, zoals zonnebloemolie. Eigenlijk is het toch heel vreemd om een heel puur product in een heel bewerkte olie, zoals zonnebloemolie te verkopen?

Hier kan je lezen waarom je geen andere plantaardige oliën wilt gebruiken en waarom ze slecht voor ons zijn. Helaas zit er in olijven met kruiden of dressings bijna altijd zonnebloemolie!

Bijvoorbeeld in de Jumbo Groene Olijven met kruiden zit zonnebloemolie, hetzelfde geldt voor Jumbo olijven met pestodressing en ook in de Jumbo gemengde olijven. Het heeft ook niks met prijs te maken, want in Costa Ligure Taggiasche olijven zit ook weer zonnebloemolie. In de blikjes Jumbo zwarte olijven zonder pit, die veel goedkoper zijn, zit geen zonnebloemolie. Lees dus de etiketten!

Met of zonder pit

De lekkerste olijven hebben de pit er nog in. Zodra de pit eruit gehaald wordt, beginnen ze slap te worden en verliezen ze smaak. Dus als je de keus hebt kies dan met pit. Bovendien eet je olijven met pit minder snel dan olijven zonder pit!

Wel of niet snacken

Eén van je eerste doelen tijdens de Keto Challenge is om de overschakeling naar drie maaltijden per dag zonder tussendoortjes te maken. De speciale weekmenu’s zorgen er voor dat je je verzadigd voelt en je hongergevoel onder controle krijgt. Toch snacken we lang niet altijd omdat we honger hebben. Veel mensen eten ook uit gewoonte. Vaak kleine beetjes eten maakt dat je je steeds hongeriger gaat voelen, je insuline niveau gaat op en neer. Met het keto dieet streef je naar een constanter insuline niveau, dit is veel gezonder.

Olijven met pit hebben veel meer smaak

Olijven

5 van 1 stem
Afdrukken Pin

Klik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.

Gang: Tussendoortje, Party food
Voorbereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 1 minuut
Porties: 1 persoon
Netto koolhydraten: 0g
Calorieën: 236kcal

Ingrediënten

  • 100 gram olijven in water of in olijfolie

Instructies

  • Laat de olijven even uitlekken en doe in een kommetje. Je keto snack is klaar!
    olijven

Voedingswaarden

Calorieën: 236kcal | Bruto koolhydraten: 4g | Vetten: 25g | Sodium: 1786mg | Vezel: 4g | Netto koolhydraten: 0g | Macro Vetten: 93% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 0%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating
mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.