Makreel op Aziatische manier

Knapperige makreel met een heerlijke Aziatische saus

Knapperige makreel wordt lekker knapperig, omdat je de vis grillt of bakt in een grill pan met de huid naar beneden.  Het werkt het beste in een gietijzeren grillpan.

Heel gezond!

Makreel en tonijn zijn familie van elkaar. Het zijn allebei heel gezonde vissen, hoog in Omega 3 vetzuren. Dat zijn de soort vetzuren die ons lichaam niet zelf kan maken (essentiële vetzuren), maar die we niet genoeg in onze voeding binnenkrijgen. We moeten er dus wat extra moeite voor doen.

Heel lekker!

Met dit heerlijke recept, is dat echt niet moeilijk. Dit recept is misschien niet het snelste recept, maar het is echt de moeite waard. De combinatie van de gegrilde knapperige vis met de frisse dressing is echt heerlijk!

Koop je makreel op de markt!

Ik koop mijn vis op de markt. Zo kan ik zien dat ik mooie verse vis heb (de vis moet mooie heldere ogen hebben). En je kan de vis laten fileren! Ik reken twee filets per persoon. Een kilo ongefileerde vis is dan genoeg voor 4 personen en onze kat – Keto Kat – die ook graag 2 filets eet, maar dan rauw natuurlijk!

Makreel op Aziatische manier

Knapperige makreelfilet met een heerlijke Aziatische saus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Vis
Keuken: Oosters
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen
calorieën: 459kcal

Ingrediënten

Makreelfilet

  • 600 gram makreelfilet met huid
  • 1 citroen
  • zout en peper

Aziatische saus

  • 1 teentje knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 1 bosui
  • 1 rode chili peper
  • 2 limoenen
  • 2 takjes verse koriander
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels Kikkoman Tamari soja saus

Instructies

  • Begin met het maken van de saus, want de vis is heel snel klaar!
  • Maak de gember schoon door de buitenkant eraf te snijden en rasp dan fijn of snij in heel kleine stukjes. Doe in een kommetje.
  • Pel het knoflookteentje en snij ook in heel kleine stukjes en doe in het kommetje bij de gember.
  • Was de chili peper, dep droog en snij open. Haal de zaadjes eruit en gooi die weg. Snij de peper in heel kleine stukjes en doe dan in het kommetje.
  • Was de koriander en dep droog. Haal de blaadjes van de takjes af en voeg aan het kommetje toe.
  • Was het bosuitje en dep droog. Gebruik het witte stuk (het groene deel kan je gebruiken voor de Aziatische salade als bijgerecht). Snij in kleine ringetjes en voeg aan het kommetje toe.
  • Rasp de limoenen en voeg de limoenrasp aan de kom toe en pers de limoenen vervolgens uit over een beker. Voeg de Tamari soja saus en de milde olijfolie ook aan de beker toe en meng goed doorelkaar heen. Schenk dit nu in het kommetje en meng het goed doorelkaar heen en zet vervolgens in de koelkast.
    Jamie Oliver sausje voor bij de makreel

Makreel grillen

  • Zet een (bij voorkeur gietijzeren) grilpan op hoog vuur. Laat de pan heel heet worden.
  • Zodra de pan heel heet is, eventueel wat milde olijfolie in de pan doen. Als de pan een anti-aanbak laag heeft hoeft dit niet.
    Makreel knapperig bakken
  • Leg de makreel met de huid naarbeneden in de grilpan. Bak een aantal tegelijk. Strooi een beetje zout en peper over de makreel filet en rasp er wat citroenschil over. Zet het vuur een beetje lager naar matig-hoog en laat de makreel ongeveer 8 minuten bakken.
    Makreel knapperig bakken
  • Draai de makreel nu om met een bakspaan of bakspatel en bak nog een paar seconden (het gaat nu heel snel). Leg op een bord en bak de rest van de vis op dezelfde manier. Altijd huid naarbeneden want dan wordt de vis lekker knapperig!
    Makreel knapperig bakken

Nutrition

Calorieën: 459kcal | Bruto koolhydraten: 8g | Eiwit: 32g | Vetten: 33g | Sodium: 978mg | Potassium: 728mg | Fiber: 2g | Vitamin A: 281IU | Vitamin B1: 1mg | Vitamin B2: 1mg | Vitamin B3: 13mg | Vitamin B5: 1mg | Vitamin B6: 1mg | Vitamin B12: 7µg | Vitamin C: 44mg | Vitamin D: 14µg | Vitamin E: 5mg | Vitamin K: 22µg | Calcium: 53mg | Copper: 1mg | Folate: 13µg | Iron: 2mg | Manganese: 1mg | Magnesium: 50mg | Phosphorus: 203mg | Selenium: 55µg | Zinc: 1mg | Netto koolhydraten: 6g | Macro Vetten: 65% | Macro Koolhydraten: 7% | Macro Eiwitten: 28%

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Login icoon

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update!

mEER INFORMATIE & EXCLUSIEVE KORTINGEN

Abonneer je nu op de gratis
Wekelijkse Keto Update.