Zalm met dille en citroen is één van de vele gerechten met zalm op keto-recepten.nl. Dit is niet toevallig!

Zalm is een vette vis

Zalm valt onder de ‘vette vissen’. Vette vissen bevatten meer dan 5% vet.  Het is niet zo maar vet dat deze vissen hebben, ze hebben namelijk relatief veel Omega 3 vetzuren. Dit zijn essentiële vetzuren voor mensen. Wij kunnen deze vetzuren namelijk niet zelf maken, maar ze door onze voeding binnenkrijgen. Bovendien is het heel belangrijk dat we Omega 3 en Omega 6 vetzuren in de juiste verhouding binnenkrijgen. Vette vis helpt ons hierbij.

Zalm is rijk aan Omega 3 vetzuren

Omega 3 vetzuren zitten in een aantal verschillende soorten voeding (vis, algen, plantaardige olie, zeewier, peulvruchten), maar het is voor ons lichaam niet altijd even makkelijk om de Omega 3 vetzuren uit die voedingsstoffen op te nemen. Echter, de Omega 3 vetzuren uit vette vissen kan ons lichaam heel goed opnemen. Vandaar dat het belangrijk is om te proberen meerdere keren per week vette vis te eten.

Het officiële voedingsadvies is nog steeds dat mensen moeten proberen zeker éénmaal per week vette vis te eten. Behalve zalm, zijn er ook een heleboel andere soorten vette vis zoals makreel, haring, paling, sardientjes, maar met paling moet je oppassen want veel paling bevat te veel gifstoffen.

Zalm met dille en citroen

Dille is een lekker kruid met een heel verfijnde smaak. Het is familie van venkel en kervel.

Keto zalm met dille en citroen

 • 600 gram zalmfilet
 • 100 gram roomboter
 • 1 citroen
 • 10 gram verse dille
 • 0.5 theelepel knoflookpoeder
 • peper en zout
 1. Verwarm de oven voor op 175º celsius.
 2. Vet de ovenschaal in met wat boter. Doe de (ontdooide) zalm in een ovenschaal. 3. Smelt de boter op een laag vuur. 4. Pers de citroen uit.

 5. Haal de boter van het vuur en meng er het citroensap doorheen. Schenk dit over de zalmfilets. 6. Strooi nu de knoflookpoeder over de zalm en strooi ook gemalen peper en zout over de zalm.

 7. Bak gaar in [timer minutes=25]25 minuten[/timer] totdat de zalm makkelijk uit elkaar valt. Bedruip de zalm [timer minutes=10]na 10 minuten [/timer]met de gesmolten citroenboter.

 8. Was de dille en dep droog. Leg over de zalm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *