Dit is een lekker toetje voor alle koffie liefhebbers. Het is zo gemaakt als je sterke koude koffie hebt.
Zelf zet ik daarom af en toe extra koffie in mijn Bialetti mokka maker.
Als je ook overweegt om een mokka-maker te kopen, koop dan wel de juiste maat. Het is geen goed idee om een hele grote te kopen als je maar een paar kopjes nodig hebt. Het duurt dan langer dan nodig is voordat je koffie klaar hebt en je eindigt met veel te veel koffie.
Deze koffie is veel sterker dan koffie uit een filterapparaat of Nespresso/Senseo, etc. In Italië heeft elk huishouden een mokka machientje en wordt deze koffie in heel kleine kopjes gedronken. Ga dus geen grote beker met dit soort koffie drinken, want dan krijg je veel te veel caffeine binnen.
Ik laat de koffie afkoelen en zet het in de koelkast.
Keto koffie dessert
Afdrukken PinKlik op het aantal personen om de hoeveelheden aan te passen.
Ingrediënten
- 50 ml koude mokka koffie
- 100 g mascarpone
- 50 ml slagroom
- 0.25 theelepel vanille of sinaasappel extract
Instructies
- Meng de koffie met de mascarpone totdat je een gladde massa hebt.
- Klop de slagroom of gebruik een slagroomapparaat.
- Voeg het vanille of sinaasappel aroma en de slagroom toe en schep voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
- Doe in een glas, versier met slagroom en wat cacaopoeder. Direct serveren of even in de koelkast laten staan.
Lekker en snel klaar!
Bedankt voor dit recept.
Mijn koffie was echt straf, dus deed er 2 eetlepels erythirol bij om de smaak van deze mousse perfect te krijgen.
Aanrader.
Smakelijk!!